Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Femeia care l-a filmat pe primarul Gheorghe Fron când o înjura a rămas fără certificat de handicap

femeia-scuipataFemeia în vârstă de 64 de ani, din Cornul Luncii, care l-a filmat pe primarul comunei, Gheorghe Fron, în timp ce o înjura, a rămas fără certificat de handicap. Comisia de evaluare a Persoanelor Adulte cu handicap aflată sub autoritatea Consiliului Județean a retras Mariei Tretiag, în urma evaluării, gradul de handicap de tip I grav.

Potrivit Comisiei, aceasta nu se încadrează în criteriile medico-psihosociale în baza cărora se face încadrarea pentru gradul de handicap. Între timp, pe masa polițiștilor se află un dosar penal pe numele primarului fost social democrat Gheorghe Fron, pentru purtare abuzivă.

ca-facebookMaria Tretiag, bolnavă cu handicap cardiac şi locomotor, povestea presei în luna octombrie 2015, că primarul Gheorghe Fron se răzbună pe ea şi pe soţul ei, după ce în trecut au refuzat să comploteze împotriva fostului primar Petru Vodă, care între timp a decedat din cauza unui atac vascular cerebral.

În primăvara anului trecut, Maria Tretiag şi soţul ei Valerian, care lucrează ca asistent la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, au fost evacuaţi din clădirea fostului dispensar din Cornu Luncii, cea mai veche construcţie din localitate. Ei au primit o locuinţă socială într-un bloc din Cornu Luncii, însă apartamentul oferit familiei Tretiag era o adevărată ruină. Pereţii erau distruşi, pe jos nu erau podele, în interior fiind doar un WC şi o cadă.

Am fost evacuaţi din fosta noastră casă şi trimişi într-un aparatament fără lumină, fără nimic, o locuinţă nelocuibilă”, susținea Maria Tretiag.

Femeia povestea atunci că a încheiat un contract cu primăria prin care urma să li se deconteze lucrările făcute la apartament din chiria ce urmau să o plătească, însă acest lucru nu a mai avut loc deoarece bătrâna prin prisma handicapului avut este scutită de la plata taxelor, inclusiv a chiriei aferente. Apoi E.On ameninţase cu tăierea curentului electric din data de la 1 noiembrie 2015, deoarece primarul Gheorghe Fron refuza să reînnoiască contractul de închiriere pentru locuinţa socială.

Pentru a demostra faptul că Gheorghe Fron o înjură şi o umileşte de fiecare dată când merge pe la primărie, bătrâna a achiziţionat o cameră video prin intermediul copiilor săi plecaţi la muncă în străinătate şi a înregistrat una dintre „întâlnirile” avute cu primarul Fron, chiar în interiorul instituţiei pe care acesta o conduce. Maria Tretiag a pus la dispoziţia presei filmarea, iar edilul a ajuns să fie cunoscut prin modul de abordare și la nivel național. Poliția a demarat cercetări pe numele primarului PSD, Gheorghe Fron, pentru purtare abuzivă.

Corpul de control al Instituției Prefectului: Maria Tretiag avea documente justificative doar pentru 5.598 lei. Voia să i se deconteze 50.000 lei

Avocatul Poporului, anchetă in cazul femeii jignite de primar

Primarul Gheorghe Fron, despre femeia pe care a înjurat-o: Vine zilnic, ne insultă, ne calomniază

Primar social democrat dat afară din partid după ce a înjurat și scuipat o femeie. Și polițiștii fac cercetări

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*