Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Primar social democrat dat afară din partid după ce a înjurat și scuipat o femeie. Și polițiștii fac cercetări

Primarul Gheorghe Fron

Primarul Gheorghe Fron

Primarul social democrat din comuna suceveană Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a fost dat afară din partid după ce a fost filmat în timp ce înjura și scuipa o femeie de 64 de ani.

„Biroul Politic Permanent al PSD Suceava a decis în seara aceasta (n.r. luni seară) excluderea din partid a domnului Fron Gheorghe. Organizația PSD Suceava regretă situația apărută în cazul domnului primar al comunei Cornu Luncii”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia.

De altfel, inclusiv președintele PSD Liviu Dragnea a cerut excluderea primarului Gheorghe Fron din partid.

Am aflat cu surprindere și indignare de cazul relatat în această dimineață de întreaga presă. Mă refer la reacția total deplasată pe care a avut-o primarul social-democrat al comunei sucevene Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care și-a permis să înjure și chiar să scuipe o localnică în sediul primăriei.
Un astfel de comportament nu va fi acceptat în PSD și în acest sens am solicitat președintelui Organizației PSD Suceava, Cătălin Nechifor, să convoace de urgență Biroul Permanent Județean pentru a discuta posibilitatea excluderii din partid a domnului Gheorghe Fron. Îmi cer scuze față de doamna Maria Tretiag pentru umilința la care a fost supusă”, a spus Dragnea.

De asemenea, prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a trimis Corpul de Control pentru a verifica acest incident.

like-facebookLimbajul folosit de primar a fost total nepotrivit, jignitor şi în dispreţ faţă de acel cetăţean, având în vedere faptul că potrivit prevederilor Legii administraţiei publice „primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Maria Tretiag

Maria Tretiag

În plus, polițiștii au început cercetările în cazul primarului pentru purtare abuzivă.
Gheorghe Fron a fost filmat de Maria Tretiag, o localnică de 64 de ani, care suferă de un handicap cardiac și locomotor, în timp ce o înjura și o scuipa în Primărie.

Femeia locuiește cu soțul și unul dintre fiii săi într-o locuință socială dată de Primăria Cornu Luncii. Ea s-a dus să se plângă la primar că blocul în care a primit apartamentul este în condiții mizere și i-a cerut acestuia să-i restituie cei 50.000 lei pe care i-a investit pentru reabilitarea apartamentului în care locuia, dar și banii pe taxi pe care i-a cheltuit ca să își cumpere lucrurile pentru apartament.

Primarul, însă, s-a enervat, nu s-a mai controlat și a început să o înjure pe femeia de 64 de ani și chiar a scuipat-o.

Nu vreau să te văd, du-te de aici tâmpita dracului! Mi-ai făcut dosare, mi-ai făcut de toate, a ajuns o nenorocită ca tine să vină să-mi bată obrazul. Ti-am dat casă, ţi-am dat masă, ţi-am dat de toate şi tu faci teatru”, i-a spus primarul femeii.

Femeia a amenințat chiar că se sinucide: „Domnule primar, vă rog frumos să-mi rezolvaţi problemele că mă sinucid”.

Atitudinea sa nu l-a îmbunat, însă, pe Gheorghe Fron.

„Du-te şi te sinucide, du-te, mori, o proastă! Rămânem fără tine. Ai nenorocit toată comuna asta!”, i-a mai spus primarul.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*