Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Avocatul Poporului, anchetă in cazul femeii jignite de primar

Maria Tretiag

Maria Tretiag

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va face o anchetă în cazul bătrânei cu grad de handicap ce a fost jignită și înjurată de primarul din comuna suceveană Cornu Luncii.

like-facebook„Ancheta vizează posibila încălcare a art. 50, art. 52 și art. 22 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap, dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică și dreptul la viață și la integritate fizică și psihică”, informează un comunicat al Avocatului Poporului.

Corpul de control al Instituției Prefectului: Maria Tretiag avea documente justificative doar pentru 5.598 lei. Voia să i se deconteze 50.000 lei

Femeia locuiește cu soțul și unul dintre fiii săi într-o locuință socială dată de Primăria Cornu Luncii. Ea s-a dus să se plângă la primar că blocul în care a primit apartamentul este în condiții mizere și i-a cerut acestuia să-i restituie cei 50.000 lei pe care i-a investit pentru reabilitarea apartamentului în care locuia, dar și banii pe taxi pe care i-a cheltuit ca să își cumpere lucrurile pentru apartament.

Primarul, însă, s-a enervat, nu s-a mai controlat și a început să o înjure pe femeia de 64 de ani și chiar a scuipat-o.

Nu vreau să te văd, du-te de aici tâmpita dracului! Mi-ai făcut dosare, mi-ai făcut de toate, a ajuns o nenorocită ca tine să vină să-mi bată obrazul. Ti-am dat casă, ţi-am dat masă, ţi-am dat de toate şi tu faci teatru”, i-a spus primarul femeii.

Femeia a amenințat chiar că se sinucide: „Domnule primar, vă rog frumos să-mi rezolvaţi problemele că mă sinucid”.

Atitudinea sa nu l-a îmbunat, însă, pe Gheorghe Fron.

„Du-te şi te sinucide, du-te, mori, o proastă! Rămânem fără tine. Ai nenorocit toată comuna asta!”, i-a mai spus primarul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*