Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Corpul de control al Instituției Prefectului: Maria Tretiag avea documente justificative doar pentru 5.598 lei. Voia să i se deconteze 50.000 lei

Maria Tretiag

Maria Tretiag

Prefectul Constantin Harasim a trimis Corpul de Control la Primăria Cornu Luncii, imediat după ce în presă au apărut imagini în care apărea jignind o localnică din comună.

În urma verificărilor, s-a constatat, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului, că scandalul dintre familia Tretiag şi primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, este mult mai vechi, primele aspecte apărând în anul 2013.

like-facebookMaria Tretiag a mers la Primărie să i se deconteze lucrări în valoare de 50.000 lei pe care le-ar fi făcut în apartamentul social, dar avea documente justificative doar pentru aproape 5600 lei.

„În baza articolului 5 din contractul de închiriere nr. 7810/27.10.2015: “Părţile au convenit astfel: chiriaşul să execute lucrările de reparaţii la acest imobil, contravaloarea acestora consemnându-se întru-un proves verbal, compensându-se cu scutirea chiriei până la achitarea acesteia”. Petenta Tretiag Maria a solicitat decontarea sumei de 50.000 lei, însă fără a prezenta documente justificative în acest sens. Comisia de verificare a bonurilor valorice şi a facturilor privind materialele folosite la amenajarea apartamentului închiriat a constatat că doamna Tretiag Maria prezintă documente justificative doar pentru suma de 5598 lei. Petenta Tretiag Maria a solicitat însă Comisiei de verificare şi decontarea cheltuielilor pentru anexă, magazine, materialele consumabile, lucru ce nu a fost acceptat deoarece acestea nu făceau obiectul contractului încheiat”, se arată în comunicat.

Corpul de Control al prefectului a mai descoperit că anul încheierii contractului de închiriere este 2014, nu 2015.

Prefectul le-a atras atenția tuturor primarilor din județ să nu folosească un limbaj inadecvat, să se supună regulilor de curtoazie şi disciplină şi să nu folosească expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase.

Primarul Gheorghe Fron, despre femeia pe care a înjurat-o: Vine zilnic, ne insultă, ne calomniază

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*