Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Centrul Carpatic Nord- Est de Epileptologie, la Spitalul Județean Suceava

spital-confLa Suceava se va deschide în curând Centrul Carpatic Nord-Est de Epileptologie pentru bolnavii din județ. Acesta urmează să funcționeze în cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” începând de anul viitor, fiind al doilea din țară, după cel de la Spitalul Universitar din București.

like-facebookInvestiția se ridică la peste un milion de euro, fiind dotat cu aparatura de ultimă generație. În România, la ora actuală sunt înregistrați oficial aproximativ 200.000 de pacienți ce suferă de epilepsie. Doi medici specialiști la unitatea spitalicească suceveană au efectuate în acest sens un stadiu de pregătire de câteva săptămâni la o clinică de renume din Germania. Este vorba de dr. Ana Miron, medic neurolog pediatru și neurochirugul Anatolie Buzdugan.

Stadiul efectuat în Clinica de Epiloptologie din Germania s-a desfășurat timp de două săptămâni, echipa noastră participând activ la evaluarea unui pacient epilepitic. Nu toți pacienții sunt candidați la tratament chirurgical ci o mică parte din ei. La nivel național, aproximativ 350-400 de pacienți ar trebui operați pentru a feri pacientul de crize epilepice”,  a spus Buzdugan.

Potrivit medicilor suceveni, colegii lor din Germania și-au exprimat dorința de a veni la Suceava și de a ajuta la evaluări și la intervenții chirurgicale propriu-zise.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*