Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Investiții de 20 milioane de euro, anul viitor, la Spitalul Județean Suceava

spital-suceava-1Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” vor demara investiții în anul viitoor în valoare de 20 de milioane de euro. El a anunțat miercuri, trei investiții mari și anume iconstruirea unui nou ambulatoriu, cu demisol, parter și patru niveluri, în parcarea din spatele unității spitalicești.

„Am avut o întâlnire la Spitalul Județean Suceava și am discutat investiții pentru anul 2017 de circa 20 de milioane de euro”, a spus Flutur.
like-facebook
Șeful administrației județene a amintit că prima investiție este un corp nou de spital de circa 4000 metri pătrați, ambulatoriu nou al spitalului, mai exact policlinica spitalului.

„Clădirea noua va avea șase nivele, demisol, parter și patru nivele, o construcție în trepte ca să nu umbrim clădirile vecine,în parcarea din spatele ambulatoriului, pe care o vom începe anul viitor.Investiția este de 4,2 milioane de euro din banii CJ, a Spitalului Județean și a Primăriei Suceava”, a spus Flutur, care a precizat că investiția va fi gata la sfârșitul lui 2018.

În 2008-2010, potrivit lui Flutur, au fost făcute investiții în construcția ambulatoriului spitalului pe 1050 mp.

Atunci aveam la ușile cabinetelor circa 37.000 de pacienți anual. A crescut numărul de pacienți, iar la un moment dat a depășit 100.000, anul acesta avem circa 160.000 de persoane care vin la cele 23 de cabinete la consultanță și pentru 2017 estimăm să depășească 210.000 pacienți care vin să-și facă analizele. Aceasta arată o presiune foarte mare dar dacă ne uităm la cei care vin să facă analize este spital regional pentru că vin foarte mulți din alte județe. Aceste lucruri ne obligă să extindem suprafața spitalului județean cu un corp nou”, a spus șeful administrației județene.

El susține că vor fi 23 de secții, fiecare secție va avea cabinete de consultanță, cameră de așteptare, cameră de tratament și internare de zi.

Flutur a subliniat că o altă investiție se referă la supra înălțarea corpului F cu un etaj.

„Înălțăm pe piloni de metal, am purtat discuții cu proiectanți și cu arhitecți în acest sens. E vorba de 670 mp construcție care ne ajută să dublăm numărul de paturi la cardiologie. Avem 160.000 de oameni luați în evidențe ca bolnavi cardiaci, deci presiunea oe aceste secții este foarte mare iar investiția pe secția de cardiologie circa 1,5 milioane de euro este extrem de importantă cu termen de finalizare, sfârșitul anului 2017”,  a spus șeful administrației sucevene.

El s-a referit și la o a treia investiție, care este privată în județul Suceava. În curtea spitalului vechi a fost concesionat un spațiu unde o firmă clujeană va ridica un centru de diagnostic și tratament oncologic. Investiția va fi realizată pe 1000 mp, fiind estimată la 13 milioane de euro.

Proiectul va începe în primăvara anului viitor, cu termen de execuție 4 luni, extrem de necesară pentru cei care sunt bolnavi de cancer. Diagnosticul acesta trist are peste 10.000 de pacienți și Botoșani-7.800 ,tratamente anuale circa 1700 de pacienți și nu există capacitate. Ori acest centru înseamnă doar pe radioterapie doar.800 de tratamente pe an. E vorba și de dotări moderne, de RMN foarte performante și de aparatele de tomografie care citesc structura celulară și dinamica pentru care cei în cauză sunt nevoiți să meargă la București sau în Turcia, dotările fiind destul de modeste la noi în țară”,  a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*