Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Mașinile maxi-taxi vor dispărea. TPL ar putea fi singurul operator în domeniu

maxitaxiBrambureala din transportul local va dispărea, iar maxi-taximetriștii suceveni vor fi nevoiți să se reprofileze. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că aleșii locali   vor  discuta joi, în cadrul reuniunii deliberativului local,  proiectul de delegare a transportului public de persoane prin atribuire directă către societatea TPL începând cu anul 2018.

like-facebookLungu a spus că  municipalitatea pregătește deja,  documentația pentru cererea de finanțare din fonduri europene de înnoire a parcului auto.

Trebuie să avem un singur contract cu un singur operator. E clar că normativele europene întra-acolo sunt în așa fel încât să putem accesa proiectul pe programul operațional să aducem cele 40 de autobuze electrice. Cu siguranță, în măsura în care vom aduce noul parc de transport auto electric, nu vor mai funcționa cei complementari. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul Romaniuc, cu cele 40 de autobuze electrice noi și cu cele 10 microbuze pe care le-am cumpărat anul trecut și în acest an putem face față transportului public local în Suceava”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*