Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Cinci trenduri în industria de gaming în 2023

Industria jocurilor video este într-o continuă expansiune și transformare, iar 2023 se anunță  a fi un an de cotitură. Atât producătorii de jocuri, dar și cei mai mari producători de gadgeturi dedicate vor continua să investească în noile tehnologii pentru a-și asigura și consolida pozițiile de lideri în inovație.

Xbox, Sony și Nintendo vor căuta cu toții să-și consolideze cotele de piață prin achiziții, creșterea abonamentelor sau diversificarea conținutului. Între timp, marii concurenți tehnologici Apple, Google, Amazon și Netflix ar trebui să se hotărască dacă vor dori să investească în industria de jocuri  sau vor rămâne la ce știu ei mai bine. Producătorii majori de jocuri vor trebui, de asemenea, să se hotărască dacă sunt serioși în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor emergente de producție și personalizare, cum ar fi blockchain, AI și învățarea automată, sau se angajează să dubleze jocurile mobile.

Realitatea virtuală și realitatea augmentată

Inclusiv industria de gambling și jocuri de cazinou online vor trece prin câteva transformări importante în 2023. Cazinourile online, precum NetBet, vor dori să integreze un număr tot mai mare de jocuri competitive și atractive, dar și tehnologii ce vor oferi un plus de experiență jucătorilor. În prezent, cei ce doresc să practice online jocuri de masă precum blackjack, poker, sau ruletă, se pot bucura de sesiunu live cu dealeri reali. Pe viitor probabil vor putea să se bucure de o experiență sporită datorită tehnologiei de realite virutală și augmentată.

În ceea ce privește oferirea unei experiențe captivante de joc video la persoana întâi, jocurile în realitate augmentată și virtuală nu au alternativă. Apariția Pokemon Go a dat naștere popularității peste noapte a jocurilor AR. Posibil ca în 2023 să vedem mult mai multe jocuri asemănătoare. Integrarea soluțiilor AR și VR în dispozitivele mobile și dorința oamenilor de experiențe captivante de joc propulsează această creștere.

Jocuri mobile multiplayer

Anul 2022 a fost martor la transformarea jocurilor mobile multiplayer. Odată cu transformarea eSport într-un fenomen global și cu popularitatea rapidă a jocurilor precum PUBG Mobile, jocurile mobile multiplayer s-au dovedit a fi o tendință proeminentă în 2022 și vor continua să domine în 2023. În plus, formatele multiplayer mențin jucătorii implicați prin interacțiunea socială și cu un sentiment de realizare față de alți jucători.

Noi platforme pentru jocuri pe PC

Când noi frontiere ale jocurilor apar la suprafață, mulți oameni cred că zilele jocurilor pe computer s-au terminat. Cu toate acestea, acest gând este complet greșit. Jocurile pe computer vor reînvia în 2023. Piața jocurilor video pentru PC va atinge 31,52 miliarde de dolari până în 2028 (un studiu Globe News Wire).

Alături de Origin, Uplay, Epic și alte platforme, Games Store va fi o altă platformă de jocui ce merită toată atenția.

Jocuri bazate pe blockchain în 2023

Jocurile video construite pe baza tehnologiei blockchain au schimbat regulile, deschizând calea spre noi oportunități. Blockchain-urile folosesc tehnologii puternice de criptare a datelor pentru a împiedica hackerii să modifice sau să distrugă o tranzacție online.

Nu este exclus să vedem tot mai multe jocuri pe internet ce vor integra tehnologia blockchain pentru tranzacții sigure în interiorul lor. Pe lângă deschiderea unor noi orizonturi mai sigure și mai noi pentru dezvoltatori, blockchain-urile vor permite jucătorilor un control mai mare pentru a trece de la Play-to-win la Play-to-earn. În plus, blockchain este o platformă revoluționară pentru a crea și stoca active în joc.

Metaverse Gaming

Când vine vorba de Metaverse și Gaming, întrebarea nu se pune ”Dacă vor exista jocuri în metavers?” și ”Când vor apărea primele jocuri în metavers?”. Multe studiouri de jocuri au început deja să creeze primele jocuri native pentru metaverse. Implementarea tehnologiei metaverse în diverse sectoare crește pe zi ce trece. Aceasta este una dintre cele mai proeminente tendințe când vine vorba de jocuri în 2023.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*