Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

47 de localități din Suceava ar putea beneficia de internet gratuit. Vezi lista!

Peste 10.000 de municipalități s-au înscris deja în portalul #WiFi4EU prin care vor beneficia de programul UE de implementare a rețelelor de Wi-Fi gratuit, a informat vineri Reprezentanța Comisiei Europene în România citată de site-ul Money.ro.

Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect.

Programul vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.

like facebook, stiri, botosaniIdeea este simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii localităţilor mici, care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori complexe.

Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.

Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite.

Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.

Vezi AICI lista localităților!


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 47 de localități din Suceava ar putea beneficia de internet gratuit. Vezi lista! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*