Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Trei minori de etnie romă reținuți după ce au tâlhărit un bătrân în scara unui bloc

Trei tineri de etnie romă au fost reținuți, joi, de polițiști după ce au tâlhărit un bătrân de 90 de ani în scara unui bloc din municipiul Suceava, pe 8 martie.

În ziua respectivă, bătrânul a plecat la plimbare, spre piața agroalimentară G. Enescu, având asupra sa suma de aproximativ 4000 lei. După ce a coborât din bloc, a mers la o agenție bancară, aflată la parterul blocului, de unde a mai scos suma de 3000 lei.

După ce a deschis ușa de acces în bloc a fi fost bruscat de trei minori, care l-au împins în scara blocului, ulterior luându-i suma de bani.

În baza probatoriului administrat, la data de 04.04.2019 organele de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale au dispus față de cei 3 inculpați cu vârste cuprinse între 14 de 16 ani, toți din com. Șcheia, luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, instanța de judecată a hotărât arestarea preventivă a unui minor de 16 ani pentru o perioadă de 30 de zile, acesta urmând a fi introdus în arestul IPJ Suceava. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată””, susțin reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii îi informează pe tineri și părinți că potrivit Art. 113 din Codul Penal, minorii care au vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani răspund penal dacă se dovedeşte că au săvârşit faptele cu discernământ. În plus, minorul care au împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.

Tâlhărie în scara unui bloc din Suceava. Bătrân lăsat fără o sumă uriașă de trei minori de etnie romă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*