Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Iti deschizi o firma de curatenie? Uite ce ai nevoie pentru a lucra cu profesionalism

Datorita lipsei de timp a oamenilor si extinderii pietei de birouri, firmele de curatenie reprezinta in momentul de fata o afacere foarte profitabila. La prima vedere, acest gen de bussines este usor de realizat, insa vei avea nevoie de o serie de lucruri importante, pentru a obtine un profit generos. In acest domeniu, nu se accepta superficialitatea, iar materialele cu care se lucreaza trebuie sa fie unele de calitate, pentru ca tu sa oferi cele mai bune servicii, indiferent daca este vorba despre persoane fizice sau firme mai mari.

Iata o lista cu tot ceea ce ai nevoie pentru a demara un astfel de bussines:

1. Utilaje si ustensile profesionale

La inceput, cand inca nu ai incheiat contracte cu firme mai mari si, respectiv, spatii mai extinse, strictul necesar de care ai nevoie consta intr-un ergodisc profesional, dotat cu periile de care e nevoie pentru diverse suprafete, un aspirator special pentru spalatea mochetelor si textilelor, aspirator profesional de lichide, unul pentru praf si o trusa destinata spalarii geamurilor, cu o scara suficient de mare, pentru mai multe tipuri de inaltimi.  Dupa ce firma ta va avea si cereri mai serioase, precum spatiile de birouri sau salile de evenimente, poti incepe sa achizitionezi mai multe utilaje si ustensile, in functie de volumul de munca. De asemenea, va trebui sa ai in dotare cosuri speciale pentru gunoi, in care deseurile sa fie ulterior sortate.

2. Consumabile de calitate

Diferenta dintre o solutie de calitate si una ieftina, este data de faptul ca, in urma aplicarii celei din prima categorie nu va mai fi nevoie de o revenire, pentru a curata si ultimul strat de murdarie, iar cea de a doua necesita mai multa frecare si, eventual, o adoua mana. Prima te va tine mai mult si cere o cantitate mai mica pentru o singura aplicare iar adoua se cere folosita in cantitati mai mari, deci se va termina mai repede. Facand un calcul rapid, este mult mai util sa cumperi solutii de calitate, profesionale si cat mai concentrate. De exemplu, lavetele profesionale sunt confectionate din materiale rezistente, care pot fi folosite de mai multe ori la rand, dupa mai multe spalari. Materialul este creeat special pentru a fi capabil sa intretina suprafete multiple si pentru a indeparta praful si murdaria eficient, fara sa o absoarba in tesatura.

3. Personalul potrivit

Deagaba investesti in cea mai buna materie prima, daca nu ai angajati profesionisti, exigenti si muncitori. Curatenia nu este un lucru usor, insa daca a atentie la detalii si esti o persoana perfectionista, nu are cum sa fie o misiune foarte grea. Ai grija ca angajatii tai sa nu trateze cu indiferenta sarcinile primite si sa isi dea interesul, pentru ca fiecare comanda livrata sa fie una multumitoare si de calitate. Ai grija ca fiecare angajat sa isi cunoasca foarte bine rolul si sarcinile, astfel incat sa poata face fata tuturor comenzilor.

4. Un mijloc de transport

Vei avea nevoie de o masina cu care sa transporti utilajele dintr-o parte in alta, fara sa se strice sau sa se deterioreze. Cumpara un autovehicul comercial pentru a transporta tot ce e nevoie. Chiar daca este o investitie putin mai mare, cu siguranta este mai mult decat necesara.

Daca te vei ocupa ca un profesionist de aceasta afacere pe care vrei sa o demarezi, ea se va dezvolta rapid si, in scurt timp, iti poti recupera toate investiile facute. Astfel, poti continua investitiile si angajarile, incat sa poti prelua un volum mai mare de munca, indiferent de spatiu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*