Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Un tânăr a accidentat mortal un bărbat, apoi s-a ascuns într-o casă. Polițiștii l-au scos cu forța

Miercuri dimineață, in jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparținând unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona.Totodata, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava si Biroului Rutier- Politia Municipiului Suceava, a desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului reusindu-se identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.

Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla intr-un imobil de pe raza comunei Moara. Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privata.
Prin lucrător specializat, s- a inițiat o procedura de negociere condescendenta, cu utilizarea tuturor canalelor de comunicare.

În urma abordării profesioniste s- a reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesara utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost testat și cu privire la prezenta în organism a unor eventuale substanțe interzise, rezultatul fiind negativ. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea probelor biologice.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, urmând a fi dispuse masuri procesuale fața de tânărul de 21 ani.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*