Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate

În curând, maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate, oficialii guvernamentali pregătesc un proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă a explicat că noile modificări vizează maşinile cu volan pe dreapta.
Odată cu aprobarea acestor modificări, maşinile care vor veni din afara Uniunii Europene, dacă au volan pe dreapta, nu primesc omologare”, a declarat directorul general al RAR, George Dincă, potrivit Capital.ro.

Conform oficialului RAR, noile modificări privind maşinile cu volan pe dreapta intră în vigoare într-o lună jumate.

Art. II din Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România, publicată în Monitorul Oficial al României. “Partea I, nr. 422 din 17 mai 2018, prevede ca în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, ministrul transporturilor să actualizeze Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţi vehiculelor – RNTR 7.

Sursa: Realitatea.net


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Ciprian G says:

    Problema nu este la postul volanului, stânga sau dreapta ci postul creierului, eu conduc mașini deopotrivă cu volan pe dreapta si stânga, uneori și succesiv dar întotdeauna fără probleme, îți merg la milimetru de orice obstacol și îți evit orice situație sau obstacol care ar periclita integritatea mea sau a celorlalți participanți la trafic, o fi magie asta sau….. ?! faptul că sunt accidente ale unor deținători ale unor mașini cu volanul pe dreapta nu demonstrează factorul presupus negativ al unor astfel de mașini ci ambiția stupidă a șoferilor care se preocupă de live stream, băutură si femei, lipsa carnetului de șofer eventual, lipsa dorinței de a trăi, datul in stambă față de amici si familie, sunt sigur că nimeni nu mai are ce obiecta după spusele de mai devreme, până la urmă acesta este realitatea. Acestea sunt utilaje mici, cum poate cineva explica logic că șoferii de utilaje grele de tone si zeci de tone nu au astfel de probleme si sunt chiar utilaje cu postul pe dreapta la 3-5 metri distanță de colțul stâng al utilajului, aceia nu se vaită de nimic, doar “spartanii” ăștia inovativ în legislație și explicații ilogice, în loc să vă preocupe cu adevărat lucrurile importante , sănătatea educația infrastructura, să nu se mai ofere slujbe pe pile unor incompetenți, să nu mai fie alese panarame în posturi de conducere etc etc multe alte zeci de probleme stringente societății și țării, vă preocupă unde este volanul ?! Păi asta un om inteligent din prima anulează această cauză în loc să o speculeze !
    Ah si încă o altă utopie, deținerea unui carnet pentru a putea conduce o…. trotinetă, pe buneee ?!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*