Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Polițist lovit de un individ chiar în sediul Poliției. Lider de sindicat: Ofițerul de serviciu s-a ales cu plângere pentru purtare abuzivă, infractorul fiind eliberat

Un polițist ar fi fost lovit de un individ chiar în sediul Inspectoratului Județean de Poliție al județului Suceava, în cursul zilei de marți. Cazul a fost scos la iveală de liderul organizației sucevene a SNPR Decus, Bogdan Bănică.

Potrivit acestuia, totul s-a petrecut pe holul instituției, iar cazul  „se dorește a fi mușamalizat de conducerea Poliției Județene Suceava”.

like facebook, suceava, news, stiriUna bucată haiduc (2,10×150 – dimensiuni exprimate ca la bovine, înălțimexmasă) a intrat azi în sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, emanând halenă alcoolică și cu o vizibilă intenție recalcitrantă și agresivă. Nemulțumirile acestuia, diverse de altfel, s-au îndreptat împotriva ofițerului de serviciu. Ofițer de serviciu care, după refuzul “nemulțumitului” de a se legitima, l-a invitat afară din sediu. Moment în care haidamaiua a încercat (se pare că și a reușit) să-l lovească. Pe polițist, oameni buni, în sediul Inspectoratului de Poliție Județean!! Având o excelentă pregătire fizică (nu o spun doar eu), polițistul nostru l-a imobilizat și a solicitat întăriri. Toate acestea în mijlocul zilei, sub privirile terifiate ale cetățenilor aflați în instituție și ale CELORLALȚI COLEGI. Care…impasibili, se uitau ca la un film cu Van Damme. A fost condus, firește, la audieri. Rezultatul? Ofițerul de serviciu s-a ales cu plângere pentru purtare abuzivă, infractorul fiind eliberat, colegului nostru sugerându-i-se discreție maximă”, a povestit Bogdan Bănică.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Contravenient_obișnuit says:

    Ar fi niște lucruri de spus,ca să nu se mai victimizeze domnii polițiști,printre altele, și pentru că este neprofesionist dar și de prost gust… Apoi,in ce limbă ați redactat acest comunicat,domnule lider de sindicat? Ce este aia „haidamaiua” (ca sa dau numai un exemplu…),de unde ați scos cuvântul? Deoarece poate ați vrut să spuneți „haidamac” sau „huiduma”,ceea ce este cu totul altceva! Nu aveți dispensă nici de bun simț nici de exprimare corectă,treaba liderilor sindicali nu este doar aceea de se victimiza și de a persifla interlocutorii,de a cere sporuri si pensii,amenințând,voalat,cu inacțiuni in circumstanțe semnificative,dacă mă înțelegeți…Pentru că,printre altele,cu asta vă ocupați,aproape in exclusivitate,ceea ce nu numai că pică prost și vă tradează ca rude apropiate ale speciei milițienești! Nu mai sunteți militari,așa ați dorit,aveți însă uniforme de neam prost dar și pensii idem,trase după ce ați interpretat cum numai voi știți legea pensiilor militare,ca să știe tăt contravenientul că noi nu suntem militari dar ,orișicât,măcar la pensie să fim,insă nu oricum ci dublu față de răcanul de la celelalte armăți necivile,ca să zicem așa…
    Nu vă mai ascundeți după deget,nici în tufișuri,nu mai protestați inutil și peste lege,treaba voastră este să aplicați legea,nu să o comentați sau să influențați procesul legislativ.
    Foarte important,cu doua exemple din viața reală,locală,ca să nu vi se pară că vorbim ca să ne aflăm în treabă :
    – poate că ar fi cazul să vă ocupați și de lipsa de profesionalism a polițiștilor dvs.,de necunoașterea si neaplicarea procedurilor standard ; împrejurarea că nu le cunoașteți pentru că nu le învățați la școlile voastre ar trebui să vă pună pe gânduri,amintiți-vă că polițistul care a fost tăiat cu sabia la Rădauți ,cel care a ajuns,din păcate,o legumă ,nu a respectat procedurile! Cine a raspuns,lasând la o parte lamentațiile voastre din care ar rezulta că nu sunteți băgați în seamă,dintre șefii săi,dintre liderii de sindicat, de amatorismul și de neglijarea procedurilor legale?
    – polițistul omorât pe peronul gării Burdujeni se plimba pur și simplu,procedurile,la fel,nu au fost respectate! Este adevărat sau nu,cum știu toți taximetriștii din zona gării,că răposatul,când încă mai era viu,evident, i-a administrat criminalului,in prealabil,o bataie soră cu moartea ,în fapt ignorând că are de-a face cu un instabil,cu un tarat psihic,chiar in sediul postului de politie din gară? Că erau cunoștințe vechi,că gara geme de personaje asemenea aceluia,tolerate,ignorate,la fel de imprevizibile?
    – totuși,comunicatul dvs. nu este o vestire de nunta sau un exercițiu de cenaclu literar al sindicatului dvs. Tonul și limbajul nu țin loc de argumente și de ținuță ,fiind vorba despre un document oficial,destinat opiniei publice ,cu respectul obligatoriu rezultând din legi ,ba chiar din regulamentele voastre! Deci,cine este agresorul? Eu aș zice că este un fost fotbalist din Suceava,mare sculă,insă nu sunt sigur,figurile dvs. de stil nu aduc nici o lamurire…Cine este vinovat că unii dintre colegii dvs. se uitau ca la teatru,ca la panaramă,are legătură cu sindicalismul? Este agresorul protejat? De către cine și de ce?
    Aveți nevoie de un stil care să corespundă unui comportament impecabil,de polițiști care știu carte și stau bine și cu bunul simț dar și cu respectul față de public. Cum am spus,veți avea respectul corespunzător din partea publicului doar atunci când o să vă preocupe mai puțin teatrul ieftin ,lamentațiile,sporurile care încă nu au fost inventate sau omologate,legi care să vă fie vouă agreabile,miniștri pe placul liderului de sindicat precum și cetățeni care merită doar pândiți din tufișuri și amendați selectiv…

    Răspunde
  2. dana says:

    dle contravenient _obisnuit ,in ce tara din lumea asta crezi ca “Haiducul”lu peste prajit ar fi scapat neatins ?in ce tara se poate intampla asa ceva?Ai auzit mataluta ca un ofiter sa fie agresat in institutia politiei si tot el sa fie cel sactionat ?Spunem ca afara in celelalte tari UE “curge lapte si miere “ca legile sunt respectate ,ca toata lumea este ok!ia incearca mataluta sa intri beat de mort intr-u sediu de politie in Marea Britanie,Germania ,Italia ,si mai stiu eu care tara UE si sa te iei la cearta cu un politist si sa si-l mai agresezi fizic ,cam ce crezi ca ti se intampla desteptule ?te maingaie usor pe frunte si-ti dau si un capucino desteptule !Sau sa zicem ca faci figura asta prin USA sa vedem daca scapi macar cu viata ,inteligent de postac ce esti!

    Răspunde
  3. Contravenient_obișnuit says:

    Duduie (sau duduiule,dupa caz…) eu nu am ce-ti face ești un caz pierdut,adecă încă un milițian jertfit pe altarul telefonului mobil,ca fetiș cultural… Deoarece in comentariu eu am scris despre „Scufita Roșie” iar dumneata pare că ai citit „Harap Alb”… Nu vreau să mă pronunț și cu privire la starea IQ-ului,sunt convins ca și aici este loc de mai bine,numa’ să nu fie prea târziu… Să nu vă cauzeze,cumva,ceva,de la zornaitul tablelor,de la sporurile debile precum și de la norma de hrană cu multe E-uri…
    Inainte de a te pronunța că cum e in SUA când arestează milițienii lor huidume,ar fi bine să știi și să te etalezi cu privire la procedurile legale,așa cum sunt acestea în Republica Romania,dacă îți sună cunoscut… Să ne arăți,de exemplu unde scrie că un milițian face o imobilizare din categoria „figuri opționale” în timp ce colegii săi se uită ca la panaramă,ca la bâlci la Falticeni!
    Iar la final iese un așa-zis lider de sindicat,emite pe goarnă un comunicat agramat,într-o limbă apropiată de limba română, iar purtătorul de cuvânt al poliției,cu o șapcă la fel de valabilă ca aceea a pomenitului sindicalist,comunică altceva…
    Eu cred ca vi s-a urcat la cap excesul de băgare în seamă.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*