Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Prefectul Mirela Adomnicăi: La această oră mai sunt 18 localități fără curent electric

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, ne-a declarat că luni după-amiază mai erau 18 localități din județul Suceava fără curent electric, în urma furtunii de duminică.

Problemele cu energia electrică sunt tot în localitățile din zona de munte a județului, după ce mai mulți copaci au căzut peste liniile de tensiune.

„Mai sunt, acum sunt 18 localități pentru că spre deosebire de celelalte raportate acum vreo 2-3 ore, cei de la Delgaz, cu echipele de pe teren, mai depistează probleme și tot văd că îmi actualizează, dar îmi crește numărul de consumatori”, ne-a declarat prefectul Sucevei.

Astfel, nu aveau curent electric 3993 consumatori din Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Iacobeni, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Cârlibaba, Broșteni, Șaru Dornei, Vatra Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, Straja și Brodina. La ora respectivă erau în teren 14 echipe de intervenție ale EON-Delgaz. În ce privește circulația feroviară, luni dimineață a fost reluată legătura pe Magistrala Moldova- Ardeal, dar cu întârziere de circa o oră, pentru fiecare garnitură de tren, întrucât, între stațiile Floreni și Silhoasa locomotivele electrice au fost înlocuite cu cele Diesel. Se estimează că remedierea liniei electrice a rețelei feroviare se va produce în maximum 48 de ore.

Unitățile administrative teritoriale din județul Suceava nu au semnalat probleme deosebite și pagube, doar Primăria Vicovu de Sus a transmis că a fost luat de furtună acoperișul unei locuințe. Familia respectivă nu a fost evacuată, întrucât casa e locuibilă.

Două trenuri cu aproximativ 500 de călători au fost blocate, duminică, în gara Vatra Dornei. Apoi s-a decis ca acestea să plece din Vatra Dornei pe rute ocolitoare, respectiv Suceava- Bacău, iar 50 de persoane au plecat cu un autocar spre Cluj.

FOTO! Dezastru produs de furtună în județ: drum blocat, copaci căzuți peste mașini și case, trenuri blocate și aproape 20.000 de consumatori fără curent electric


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul Mirela Adomnicăi: La această oră mai sunt 18 localități fără curent electric | Moldova24

Lăsați un comentariu

*