Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

FOTO! Dezastru produs de furtună în județ: drum blocat, copaci căzuți peste mașini și case, trenuri blocate și aproape 20.000 de consumatori fără curent electric

Furtuna care s-a abătut de duminică asupra județului Suceava a produs un adevărat dezastru. Au fost drumuri blocate, copaci căzuți peste mașini și liniile electrice, trenuri blocate, dar și aproape 20.000 de consumatori fără curent electric.

La Brodina, un copac a căzut peste o casă, la Coșna și Frătăuții Vechi au fost copaci căzuți peste firele de curent electric, la Vatra Dornei au fost copaci căzuți peste carosabil.

Drumul spre Mestecăniș a fost blocat pe trei benzi, în Dornișoara una acoperiș a căzut peste un autoturism. De asemenea, mai mulți copaci au căzut pe DN 17 Iacobeni. Un copac a căzut peste un autoturism la Câmpulung Moldovenesc, iar la Breaza un copac s-a aprins de firele electrice.

La ora 22.00, erau 19.875 de consumatori nealimentați cu energie electrică și 389 de puncte termice nealimentate.

„Drumul forestier spre Dornisoara a fost deblocat, un grup de turisti care venea de pe Calimani a fost recuperat din zona Tihu si cele cinci persoane sunt in afara oricarui pericol, linia de medie tensiune este distrusa in mai multe zone, satul Dornisoara este ramas fara energie electrica”, susținea duminică primarul din Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Linia Floreni- Ilva Mică a fost scoasă de sub tensiune din cauza reparațiilor. Două trenuri cu aproximativ 500 de călători au fost blocate în gara Vatra Dornei. Apoi s-a decis ca acestea să plece din Vatra Dornei pe rute ocolitoare, respectiv Suceava- Bacău, iar 50 de persoane au plecat cu un autocar spre Cluj.

Potrivit ISU Suceava, la ora 06.00, erau 43 de localități nealimentate cu energie electrică din care 34 total și 9 parțial, însumând 4.377 de consumatori.

„Din cauza arborilor doborâți de vântul puternic pe calea ferată, traficul feroviar este oprit pe secția CF 502, între Vatra Dornei (jud. Suceava) și Ilva Mică (jud. Bistrița-Năsăud). Până la remedierea problemelor, circulația trenurilor între Moldova și Ardeal se realizează pe o rută ocolitoare, prin pasul Ghimeș (prin Bacău – Siculeni, jud. Harghita)”, arată InfoTrafic.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prefectul Mirela Adomnicăi: La această oră mai sunt 18 localități fără curent electric | SuceavaNews.ro
  2. Prefectul Mirela Adomnicăi: La această oră mai sunt 18 localități fără curent electric - Exclusiv24.net

Lăsați un comentariu

*