Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Urmărire penală în rem în cazul seminaristului mort în urma accidentului de la Mănăstirea Putna

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în rem, în cazul seminaristului mort în urma accidentului de la Mănăstirea Putna, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.
Urmărirea penală se desfășoară cu sprijinul organelor de poliție și a organelor de specialitate din cadrul ITM Suceava.

Adolescentul de 17 ani, elev al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iaşi, de aproximativ o săptămână se afla la Mănăstirea Putna unde desfăşura activităţi de voluntariat.

El a avut parte de un accident într-o pivniță a mănăstirii Putna, când  și-a prins capul între barele liftului de marfă care deservește pivnița.

Sebastian a fost dus de urgență la Spitalul din Suceava,  cu un traumatism cranio-cerebral sever, și a fost transferat apoi la Iași, la Spitalul de Neurochirurgie, având leziuni neurologice grave.
Precizăm că efectuarea urmăririi penale in rem, cu privire la faptă, este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Urmărire penală în rem în cazul seminaristului mort în urma accidentului de la Mănăstirea Putna | Moldova24

Lăsați un comentariu

*