Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Peste 9.000 de copii suceveni au părinți plecați la muncă în străinătate. Directorul DGASPC: Sunt necesare întâlniri cu părinţii, cu bunicii, cei ce rămân acasă cu copiii

La finalul lunii iulie 2017, un număr de 9.097 copii suceveni cu părinți plecați la muncă în străinătate apăreau în statisticile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Suceava.

Potrivit unui comunicat transmis de instituție, la nivel local trebuie inițiate campanii periodice de informare referitoare la efectele migraţiei, iar la nivel de SPAS-uri, asistenţii sociali/referenţii au nevoie de întâlniri de lucru perioadice pe aceasta temă.

La această concluzie s-a ajuns în urma mai multor întâlniri și dezbateri care au avut loc, pe tot parcursul acestei luni, cu părinți, copii, persoane care lucrează în străinătate, în cadrul Lunii Diasporei.

Urmare a întâlnirilor organizate la nivel de localităţi atât în mediu rural cât şi în mediul urban am constatat că aceleaşi probleme sunt sezizate de către autorităţile locale.  În general, specialiștii din cadrul instituţiilor publice rezolvă sau încearcă să rezolve problemele cu care se confruntă comunitatea și orice familie sau persoană aflată în situație de risc, din nefericire, partea de prevenire încă nu este suficient abordată. Am obsevat că este nevoie de mult mai multă implicare din partea comunităților locale, a instituţiilor publice, a ONG-urilor pentru a putea face ca partea de prevenţie să devină o prioritate.  Este nevoie de dezvoltare de servicii la nivel local care să aibă specialiştii necesari pentru a preveni efectele negative ale migraţiei sezoniere. Sunt necesare întâlniri în grupuri de lucru, foarte bine organizate şi specializate pe această tematică, grupuri care să intervină în şcoli, grădiniţe, licee. Sunt necesare întâlniri cu părinţii, cu bunicii, cei ce rămân acasă cu copiii. Şi aceştia au nevoie de consiliere şi informare. Județul Suceava beneficiază de serviciile celor trei echipe mobile din cadrul DGASPC Suceava însă nevoie de servicii specializate este mult mai mare”, transmite directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, prin intermediul unui comunicat de presă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 9.000 de copii suceveni au părinți plecați la muncă în străinătate. Directorul DGASPC: Sunt necesare întâlniri cu părinţii, cu bunicii, cei ce rămân acasă cu copiii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*