Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Opt elevi suceveni s-au calificat la olimpiada de lingvistică. Vezi cine sunt!

Un număr de opt elevi suceveni s-au calificat la olimpiada naţională de lingvistică, care va avea loc la Alba Iulia, în  aprilie.

Aceștia sunt Alexandra Amorăriței, de la Școala „Teodor Bălan” Gura Humorului, Sebastian Șincari, de la Şcoala nr. 1 Gura Humorului, David Turturean, Elena Țăran și Catinca Dobroghii, toți trei de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioana Georgescu de la Şcoala nr. 3 Suceava, Andrei Codriuc, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi și Andreea Zofotă, de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava.

Concurenţii situaţi pe primele 4 locuri la etapa naţională, secţiunea performanţă, vor participa la etapa internaţională a olimpiadei.

Obiectivul competiţiei este descoperirea şi înţelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competenţa de comunicare lingvistică, indiferent de idiom.

Competiţia pune în valoare abilităţile lingvistice în relaţie cu modelul matematic al comunicării şi se bazează pe nivelul de cultură generală al participanţilor, fără a presupune cunoştinţe speciale, cid oar o bază teoretică minimală (concepte fundamentale din lingvistică şi matematică, însuşite prin parcurgerea programelor şcolare).

Subiectele urmăresc aplicarea, prin analogii, a logicii semantice în raport cu logica gramaticală şi cu aspectul morfosintactic al enunţului.

Rolul olimpiadei este de a dezvolta competenţa-cheie de “a învăţa să înveţi”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*