Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor scădea sub limita de îngheț 

gerRegimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni va fi unul, în general, destul de rece, cu nopți în care temperaturile vor scădea sub limita de îngheț în câteva regiuni, dar și cu perioade în care precipitațiile vor fi importante cantitativ la nivelul întregii țări, dar mai ales la munte, conform prognozei de specialitate, valabilă pentru perioada 12 – 25 decembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

like-facebookPotrivit Realitatea.net, în Moldova, la începutul intervalului, temperaturile maxime vor scădea accentuat, de la medii regionale de 7 grade până spre—1 grad, după care vor varia ușor de la o zi la alta și se vor situa în jurul pragului de îngheț, în medie, de la minus două la—1 grad, în intervalul 16 — 18 decembrie, și spre două grade Celsius, în restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub zero grade, caracterizând o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu valori în medie regională de la—9 până la—8 grade, în noaptea de 13 spre 14 decembrie, respectiv în intervalul 16 — 18 decembrie, și de până la—6 grade, în rest. Vor fi precipitații îndeosebi în zilele de 12, 14, 15, 19 și 20 decembrie, când se vor semnala pe arii mai extinse și posibil mai însemnate cantitativ.

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va răci accentuat. Astfel, temperaturile maxime vor scădea de la medii de—3 grade până spre—9 grade. Începând din 14 decembrie, va exista o creștere termică, mai importantă în a doua săptămână, până la medii cuprinse între minus două grade Celsius și zero grade. Valorile termice nocturne vor varia de la medii de—14 până la—12 grade, în prima săptămână, la medii de la—9 la—7 grade, în a doua săptămână. În perioada analizată, vor fi precipitații pe arii relativ extinse și posibil mai însemnate cantitativ, mai ales în jurul datelor de 12, 15, 20 și 24 decembrie, dar și în restul intervalului, însă pe spații mai mici și în general slabe.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*