Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO! Brazi de Crăciun, în valoare de peste 15.000 lei, confiscați de polițiști

brazi-3Poliţiştii au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun.
În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi confiscat în cursul zilei de duminică 25 de brazi de Crăciun care erau transportaţi şi deţinuţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

Duminică, la ora 13.00, agenții Postului de poliție Poieni Solca au fost sesizați direct de către un pădurar de 41 ani, din cadrul Ocolului silvic Solca, cu privire la prezența nejustificată în fondul forestier a unor persoane cu un atelaj hipo. În pădurea denumită ,,Codrii Cajvanei ” au fost identificați doi bărbaţi, tată şi fiu de 53 ani și respectiv de 25 ani, din comuna Botoșana, care aveau încărcați în atelajul hipo 25 pomi de Crăciun (brazi ).

like-facebookFiind întrebați cu privire la proveniența acestora, bărbaţii au declarat că i-au tăiat cu scopul de a-i folosi în interes personal şi a-i comercializa.  Cauza a fost discutată cu procurorul care supraveghează urmărirea penală dispunându-se confiscarea atelajului hipo. Brazii sustrași au fost predați Ocolului silvic Solca, prejudiciul fiind stabilit la peste 15.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept și tentativă de furt arbori din fondul forestier național.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*