Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Fostă funcționară din Primăria Suceava, condamnată la închisoare

baniO fostă funcționară din Primăria Suceava a fost condamnată de magistrații Tribunalului Suceava pentru luare de mită și fals în înscrisuri oficiale. Anca Lorena Mureșan a primit o pedeapsă de doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, după ce a luat mită, de două ori, 2.000 de euro, pentru a oferi și ulterior a schimba un contract de locuință socială.

Ea va trebui să plătească 3.500 de lei cheltuieli judiciare. Decizia nu este însă definitivă.

like-facebookPotrivit anchetatorilor, în cursul anului 2011, Anca Lorena Mureșan, în calitate de șef al Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit din cadrul Primăriei Suceava, a primit de la o persoană, care a și denunțat-o de altfel, suma de 500 de euro pentru a-i facilita acesteia închirierea din fondul locativ al Primăriei Suceava a unui imobil tip garsonieră, cu destinația locuință, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Ea a cerut și a primit ulterior de la aceeași persoană suma totală de 1.500 de euro, pentru a-i facilita realizarea unui schimb de imobile cu destinația locuință socială, din același fond locativ al Primăriei Suceava. Anca Lorena Mureșan a falsificat prin contrafacerea subscrierii contractul de închiriere a locuinței în care ar fi urmat să se mute persoana respectivă.

Fosta șefă a Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit din cadrul Primăriei Suceava, Lorena Mureșan, și-a dat demisia din  funcţie, în iulie 2015, din „motive personale”.like-facebook Cel puțin așa scrie în cererea înaintată edilului Sucevei, Ion Lungu. În realitate, însă,Mureşan a fost pusă să demisioneze chiar de primarul Sucevei care a descoperit ilegalitățile.

Fostă funcționară din Primăria Suceava anchetată de DNA

FOTO! Poliţiştii locali şi angajaţii Primăriei Suceava au descins în locuințele ANL. Vezi motivul!

Șefa Spațiului Locativ din Primăria Suceava pusă să-și dea demisia din funcție


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A murit fosta funcționară din Primăria Suceava, Lorena Mureșan | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*