Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Cinci tineri cercetați de polițiști pentru tâlhărie și furt. Ce a pus-o să facă unul dintrei ei pe prietena sa de 16 ani

prins de politistiCinci tineri din județul Suceava sunt cercetați de polițiști pentru tâlhărie. Patru dintre ei, respectiv Vartolomei Ovidiu-Constantin, de 18 ani, Bozu Constantin, de 17 ani, S. Elisei, de 16 ani și Marcu Prinț, de 23 ani, toți din municipiul Rădăuți sunt cercetați pentru tâlhărie după ce în noaptea de 23 spre 24 octombrie,  s-au deplasat cu autoturismul condus de tânărul de 23 de ani, în comuna Frătăuţii Noi, cătunul Vuliva, la locuința unei femei de 54 de ani din Frătăuții Noi, Elena P., ce locuiește singură, ocazie cu care, unul a rămas cu mașina în zonă, iar trei autori au pătruns prin efracţie în locuinţă și după ce unul dintre ei a lovit-o pe femeie, au sustras suma de 200 lei, 20 lire, două ceasuri şi un telefon.

like-facebookUlterior, la 02 noiembrie2016, în încercarea de a-şi acoperi urmele infracţiunii, Ovidiu Constantin Vartolomei a rugat-o pe iubita sa în vârstă de 16 ani să mintă, sugerându-i acesteia să declare în fals poliţiștilor faptul că telefonul pe care l-a furat de fapt a fost făcut cadou de aceasta, însă pe parcursul audierii, minora a recunoscut tot.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 23 spre 24 octombrie2016, în baza unei înţelegeri prealabile dintre Vartolomei Ovidiu-Constantin, Bozu Constantin și S. Elisei, s-au deplasat la locuința femeii. Aceștia au fost duși cu un autoturism de către Marcu Prinț, care a oprit autovehiculul la circa 500 metri de locuință, unde i-a așteptat.

La ora 01.00, cei trei autori, având feţele acoperite pentru a nu fi recunoscuţi, au pătruns prin escaladare şi efracţie în locuinţa persoanei vătămate care dormea în pat la acea oră, fiind trezită de zgomotul produs de autori. La încercarea persoanei vătămate de a fugi, sărind pe fereastră, cei trei autori au prins-o şi au condus-o în interiorul locuinţei, unde S. Elisei i-a aplicat mai multe lovituri victimei.

Cât persoana vătămată a stat întinsă la pământ, S. Elisei și Bozu Constantin au răscolit toate camerele locuinţei, în căutarea obiectelor de valoare, și au găsit și sustras suma de 200 lei, 20 lire, două ceasuri şi telefonul persoanei vătămate, marca Samsung.

Au fost identificați și conduși la sediul poliției doar suspecții Marcu Prinț, Vartolomei Ovidiu- Constantin și S. Elisei, iar suspectul Bozu Constantin nu a fost identificat, acesta sustrăgându-se cercetărilor.
Joi, 3 noiembrie, s-a dispus continuarea efectuării urmăririi penale faţă de Vartolomei Ovidiu- Constantin, S. Elisei și Bozu Constantin (în lipsă) pentru săvârşirea infracţiunilor de „tâlhărie calificată”, respectiv „instigare la mărturie mincinoasă” (Vartolomei Ovidiu), iar față de suspectul Marcu Prinț pentru complicitate la comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Față de cei trei suspecți s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, fiind introduși în CRAP al IPJ Suceava, urmând ca vineri aceștia să fie prezentați Parchetului local cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii arestării preventive. Cel de-al patrulea suspect va fi prezentat în lipsă pentru obținerea mandatului de arestare preventivă.

Un al cincilea individ, care a acționat singur, este cercetat de polițiști după ce  în noaptea de 30.10.2016, în jurul orei 22:30 -23:00, în timp ce Ilie B. se afla în fața localului „SC Iasomia SRL” din localitatea Solca, a fost lovit de către Vișinel S., de 17 ani, din aceeași localitate, cu pumnul în zona feței, fără nici un motiv. Imediat a plecat din acel loc, însă a fost urmărit de tânăr, iar în parcul din apropiere, i-a sustras telefonul mobil și suma de 400 lei, de față nefiind prezente alte persoane. Joi, în continuarea cercetărilor efectuate privind furtul comis s-a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de minorul de 17 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „lovirea sau alte violențe”.
El a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în 04 noiembrie 2016 să fie condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mandat european de arestare pe numele unui tâlhar din Rădăuți. Este căutat de autoritățile germane | SuceavaNews.ro
  2. Mandat european de arestare pe numele unui tâlhar din Rădăuți. Este căutat de autoritățile germane

Lăsați un comentariu

*