Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

Șoferul pentru care fostul șef al Serviciului Rutier Suceava a plătit cu funcția, condamnat la închisoare

Petru Jucan

Petru Jucan

Șoferul pentru care fostul șef al Serviciului Rutier Suceava, Petru Jucan, a plătit cu funcția, a fost condamnat la închisoare de magistrații Tribunalului Suceava. Cristian Marius Emandi a fost condamnat de Tribunalul Suceava  la șase luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, însă acesta a mai fost condamnat de Judecătoria Suceava la patru luni închisoare cu suspendarea pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe și uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

Astfel, magistrații au contopit pedepsele, urmând ca Emandi să execute pedeapsa cea mai grea de șase luni de închisoare, la care se adaugă un spor de două luni în­chisoare, urmând ca individul să exe­cute pedeapsa rezultantă de opt luni de închisoare cu suspendare sub supra­veghere pe un termen de supra­veghere de trei ani.

like-facebookEl va trebui, ca pe parcursul termenului de supra­ve­ghere, să presteze  muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Di­rec­ția Generală de Asistență Socială și Pro­tecția Copilului Suceava – Com­ple­xul de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – „O nouă viață Suceava” sau Servicii de Protecție de tip Familial pentru copiii cu dizabilități, Case de tip Familial Adân­cata, Mihoveni, Scheia. De asemenea, Cristian Ma­rius Emandi a fost obligat să achite 2.600 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă.

La data de 10 iunie 2014, Emandi, la solicitarea fostului șef al Serviciului Poliției Ru­tiere Suceava, comisarul Petru Ju­can, a întocmit înscrisul în cuprinsul căruia a menționat că solicită amâ­na­rea suspendării dreptului de a conduce din motive medicale și a antedatat cererea cu data de 28 noiembrie 2013, încredințând apoi înscrisul suspectului Petru Jucan pentru a-l folosi în încercarea de a acoperi neimplementarea în baza de date a sancțiunii complementare având ca obiect suspendarea dreptului de a conduce autovehicule în cazul lui Cristian Marius Emandi.

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul Petrică Jucan, cercetat de DNA în calitate de suspect

În același dosar, a fost trimis în judecată și  Ioan Stratu, agent de poliție în cadrul IPJ Su­ceava, pentru comiterea infracțiu­nii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit. În cursul lunii noiembrie 2013, în calitate de agent de poliție în cadrul Servi­ciului Rutier al IPJ Suceava, nu și-a în­deplinit atribuțiile de serviciu pri­vind implementarea în aplicația electro­nică de evidență a abaterilor ru­tie­re, neintroducând în sistem mențiu­nea suspendării exercitării dreptului de a conduce a lui Cristian – Ma­rius Emandi pe o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 1 decembrie 2013.

Potrivit anchetatorilor, prin această faptă au fost vătămate interesele instituției din care fac parte inculpații Petru Jucan și Ioan Stratu, respectiv IPJ Suceava, prin crearea con­dițiilor ca sancțiunile dispuse să nu fie aplicate în funcție de interese sau relații personale și crearea totodată a unui pericol pentru respectarea le­gislației rutiere în materia siguranței circulației în municipiul Su­cea­va, din moment ce șoferii percep faptul că pot încălca regulile rutiere esen­țiale fără teama ca sancțiunile contravenționale aplicate să fie puse efectiv în executare.

Fost șef al Poliției Rutiere Suceava, trimis în judecată de DNA. Vezi pentru ce!

Petru Jucan, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Suceava, a fost trimis în judecată pentru comi­terea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit pentru că l-a determinat pe subordonatul său, agentul Ioan Stratu, să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu introducă în aplicația electronică de evidență a abaterilor rutiere mențiunea suspendării exerci­tă­rii dreptului de a conduce a lui Cristian Emandi.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost șef al Serviciului Poliției Rutiere, condamnat la un an și două luni de închisoare cu amânare | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*