Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul Petrică Jucan, cercetat de DNA în calitate de suspect

Foto> Monitorul de Suceava

Foto> Monitorul de Suceava

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce în urmă cu mai bine de un an şi jumătate ar fi intervenit pe lângă un subaltern pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească în mod normal atribuţiile de serviciu. În cursul anului 2013, suceveanul Cristian Marius Emandi a rămas fără permisul de conducere, care urma să-i fie suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

like-facebookÎn noiembrie 2013, lui Emandi i-a venit comunicarea oficială că nu mai are dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Se pare că şoferul a contestat această decizie, motivând că hârtia trimisă de Serviciul Poliţiei Rutiere a ajuns pe mâna soţiei, iar aceasta nu l-a înştiinţat. La această contestaţie bărbatul nu ar fi primit nici un răspuns, motiv pentru care a considerat că suspendarea de trei luni a expirat la începutul lui 2014.

Numai că, între timp, la cererea comisarului Petrică Jucan, agentul Ioan Stratu a intrat în baza de date şi a şters interdicţia lui Cristian Marius Emandi de a mai circula pe drumurile publice la volanul unui autoturism. Din motive necunoscute, această interdicţie, în baza suspendării permisului de conducere, a fost reintrodusă în baza de date a Poliţiei, iar în mai 2014, când Emandi a fost oprit în trafic, poliţiştii de la Rutieră au constatat că acesta nu avea dreptul de a fi la volan în acea perioadă.

Dosarul s-a aflat iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, dar Cristian Marius Emandi a fost absolvit de orice vină. Şi pentru că la mijloc erau mai multe neclarităţi, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DNA Suceava.

În urmă cu câteva săptămâni, comisarului Petrică Jucan i s-a adus la cunoştinţă că este cercetat în calitate de suspect pentru instigare la abuz în serviciu, faptă asimilată celor de corupţie. În acelaşi dosar este cercetat, tot în calitate de suspect, şi agentul Ioan Stratu. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Şirul persoanelor acuzate ar putea creşte, şi asta pentru că filiera la care ar fi apelat Cristian Marius Emandi se pare că este ceva mai extinsă. Potrivit unor surse, în acest caz ar fi implicaţi şi alţi ofiţeri cu funcţii de conducere în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, dar punerea lor sub acuzare se va realiza doar în măsura în care vor exista şi probe concrete.

Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*