Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Profesorul care a luat bani de la o tânără pentru a o trece la Bacalaureat, interzis la catedră

profesor-retinutProfesorul de la Școala Generală 3, care a luat 600 de euro de la o absolventă de liceu ca să o treacă la Bacalaureat, a fost pus de judecători în arest la domiciliu. Totodată, Victor Jucan a fost demis de la catedră de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

În prima jumătate a lunii august 2016 Jucan Victor, care are calitatea de cadru didactic, a fost contactat de către o absolventă de liceu, care nu promovase anterior toate probele de la examenul de bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2016.
like-facebookJucan Victor a fost de acord, circumstanţe în care, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină.În continuare, anterior susţinerii examenului de bacalaureat, Jucan Victor a primit de la absolventa menţionată suma de 600 euro, în două tranşe, pentru ca inculpatul să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016, pentru a-i asigura absolventei promovarea probei de matematică.

Cei doi s-au întâlnit pentru a stabili ce semne distinctive să facă tânăra pe lucrare pentru a o identifica, dar când tânăra a mers să vadă ce notă a luat la Bacalaureat, a văzut că picase.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*