Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Sediul CCI a Ucrainei la Suceava, lăsat de izbeliște

sediu consulat ucrainean suceava (1)În timp ce autoritățile județului vorbesc de colaborări cu regiunea Cernăuți-Ucraina, în județul Suceava nu mai există nici o reprezentanță a statului vecin. Ucraina a închis, la sfârșitul anului 2014, sediul Consulatului de la Suceava, pe motive financiare deși acesta era benefic pentru etnicii ucraineni din zona Moldovei, dar și pentru românii care au nevoie de documente oficiale dincolo de frontieră.

Consului general al Ucrainei la Suceava,Vasily Boiechko, anunța la acea vreme că această reprezentanță diplomatică se închide din caza lipsei de fonduri pentru funcțioare.

„Din cauza lipsei de fonduri închidem Consulatul. Dacă vom avea bani, îl vom redeschide. Acum, închidem Consulatul, iar mai departe vom vedea”, susținea consulului general al Ucrainei la Suceava precizâd că va fi redeschis doar dacă e nevoie în zonă.

sediu consulat ucrainean suceava (2)Consulatul General al Ucrainei la Suceava a fost deschis la Suceava, la sfârşitul anului 2001, în baza Convenţiei Consulare semnate între România şi Ucraina şi după ce România a deschis consulate în Odesa şi Cernăuţi, în 1995, respectiv 1997. Și Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei la Suceava a fost închisă. La sediul unde a funcționat CCI a țării vecine a rămas doar tăblița inscripționată în limba ucraineană și română, dar cum sucevenii sunt inventivi, apare scris și „Just sex”.like-facebook

Locația care a fost aleasă cu ani în urmă drept sediu al CCI a Ucrainei și este în centrul Sucevei așa că oricine trece prin fața acestui sediu poate vedea o locație abandonată care a ajuns bătaia de joc a sucevenilor. De câțiva ai, și acesta a fost închis așa că interesul oamenilor de afaceri ucraineni către Bucovina se pare că nu a fost cel gândit de către autoritățile județului nostru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*