Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

DGA lucrează la o aplicație informatică care să monitorizeze riscurile de corupție

labirintul anticoruptie la suceava (3)Directorul general adjunct al DGA, comisarul șef de poliție, Octavian Melintescu a declarat la Suceava că la nivelul MAI, prin Direcția Generală Anticorupție, se lucrează și este în stadiul de finalizare o aplicație informatică care să monitorizeze riscurile de corupție.

Pe baza datelor introduse să fie emise și să fie puse la dispoziția factorilor de decizie elemente fundamentate ale modului în care trebuie să se acționeze pentru prevenirea în viitor a faptelor de corupție.

like-facebook„Din ce am regăsit în noua strategie, se dorește ca această abordare care se găsește și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne să fie multiplicată și la nivelul celorlalte ministere, fapt care ne bucură. O bună practică de la nivelul Ministerului de Interne să fie preluată și de celelalte structuri guvernamentale. Tot legat de această responsabilitate managerială, cu siguranță, în egală măsură, ne bucură și faptul că bune practici care au fost identificate la noi, au fost preluate de țările vecine cum ar fi Republica Moldova unde există déjà un parteneriat și au avut loc déjà acțiuni și activități comune privitoare la prevenirea corupției”, a spus directorul general adjunct al DGA.

Strategia Națională Anticorupție face referire la metodologia de evaluare a risculurilor de corupție și care constituie o bună practică la nivelul structurilor europene.
Potrivit lui Octavian Melintescu, DGA intenționează să intensifice activitățile de prevenire a corupției care să aibă loc în prezența procurorilor.

Dorim să intensificăm activitățile de prevenție în prezența procurorilor și care au un impact major. La nivelul DGA am transmis mulțumiri pentru modul în care au fost derulate activități preventive în prezența dumnealor și intenționăm să extindem această abordare. Prezența celui care instrumentează cauza nu din alte motive, ci pentru a prezenta consecințele faptelor de corupție în condițiile în care cetățenii renunță la asemenea abordări, urmăresc încadrarea în legalitate și nu se expun urmărilor tocmai dorite”,  a spus directorul general adjunct al DGA.

În zilele de 3 și 4 august, la Suceava se desfășoară masa rotundă cu tema „Prevenirea anticorupției-drumul către integritate” organizată de Asociaţia Pro Democraţia, Direcţia Generală Anticorupţie și Fundația Hanns Seidel România.
Joi, 4 august a.c., începând cu ora 12.00, pe esplanada din fața Casei de Cultură Suceava, sucevenii au posibilitatea să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*