Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur, despre cursele de pe Aeroport: Vom deschide o cursă spre Torino, dar avem solicitări și spre Spania, Bruxelles, Grecia

prima cursa wizz air aeroportul suceava (25)Procentul de ocupare la prima aeronavă de la Milano la Suceava a fost de 83 la sută. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că va purta discuții cu conducerea Departamentului Dezvoltare a Companiei Wizzair pentru noi destinații în Europa și în lume.

like-facebook„Vrem să deschidem curse aeriene cât mai multe. Una este să fie comunități compacte și să facă reclamă companiei, și este și în interesul românilor aflați în străinătate. Vom deschide o cursă spre Torino, dar din discuțiile cu Diapsora, avem solicitări și spre Spania, Bruxelles, Grecia. Avem mulți români care zboară, dar sunt și turiști care vor să vină. Există o solicitare spre Grecia și nu numai din partea românilor care pleacă, dar să vină și grecii să viziteze monumentele UNESCO”, a subliniat Flutur.

Potrivit șefului administrației județene, Aeroportul Salcea-Suceava se pretează nu numai pentru curse de persoane, ci și pentru transporturi de marfă.

Trebuie să începem ofensiva de promovare a aeroportului prin Diaspora și Biroul de Turism. În perioada următoare avem foarte multe teme ca să ne promovăm zona și să discutăm cu operatorii. Ofensiva-Cargo. După 20 august vom avea vizite oficiale ale unor peronalități din țări arabe pentru discuții transport marfă. Am avut primele contacte astăzi de dimineață (n.r. miercuri) și sper să materializăm prin contracte concrete cu țări arabe cum este Iordania, Qatar și Arabia Saudită. Parteneriatele cu asociațiile de turism-noi trebuie să fim mai ofensivi în promovarea zonei și a aeroportului. Asta va trebui să o facem cu asociațiile de turism. Îi vom chema să încheiem parteneriate. Și apoi, am cerut Biroului de turism din CJ negocieri pe teme, începe sezonul de iarnă și va trebui să facem reclamă și cu Wizzair și cu ceilalți operatori pentru oferte de Crăciun. În felul acesta trebuie déjà să discutăm de pachete pentru Crăciun și Paște. În felul acesta vom gândi că aeroportul va avea călători, curse și profit și vom câștiga toți”, a mai spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean a mai precizat că directorul Companiei Wizzair, dar și ceilalți membri ai echipajului au rămas impresionați de calitatea pistei la aterizare, de atitudinea pasagerilor care a fost foarte caldă și care au aplaudat la aterizare precum și de botezul cu apă care a fost unic și de care nu au ami avut parte până acum.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*