Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Episcopul de Iași, la Pleșa: eea ce este frumos este că imaginea de la Czestochowa vorbește de imaginea Maicii Domnului care este a noastră a tuturor

sarbatoare plesa (65)Excelența Sa Petru Gheorghel, episcop de Iași, a spus, duminică, la ziua hramului Bisericii Romano-Catolice „Sf.Ana” din Pleșa, comuna Mănăstirea Humorului, că bucură că are alături cele două țări, România și Polonia ca într-o familie.

like-facebook„Mă bucur că suntem aici cele două țări în întreaga Bucovină, Moldova lărgită pentru ca aici să ne simțim într-o familie sub privirie Sfintei Ana. Ceea ce este frumos este că imaginea de la Czestochowa vorbește de imaginea Maicii Domnului care este a noastră a tuturor. O iubesc polonezii, o iubesc și bucovinenii și o iubește întreg poporul creștin. Am văzut cartea și m-am văzut într-o imagine chiar două. De la început când am fost eu pe aici am găsit într-un loc minunat și repet și acum este un loc minunat. Am înțeles că aici sus la Pleșa credința este acea frumoasă trăire creștină. M-am simțit extraordinar atunci dar și acum deși, am stat puțin, și la Soloneț și la Pleșa. Ați fost și sunteți la înălțime. Vă mulțumim pentru credință, tradiții și pentru respectul dvr. față de moștenirile pe care le-ați păstrat. Ele ne sunt folositoare tuturor. Bucovina e frumoasă !, spunea și domnul președinte că sunt atâtea familii de credincioși, locuitori cu frumusețile lor fac și mai frumoasă Bucovina. Vă mulțumim pentru trecut”, a spus Excelența Sa.

Trebuie amintit că duminică minoritatea polonă a sărbătorit 180 de ani de la înființarea localității Pleșa, sat polonez din Bucovina românească.
Tot duminică, a avut loc și hramul bisericii romano-catolice Sf.Ana. Manifestările au fost organizate de Uniunea Polonezilor din România și Parorhia romano-catolice Sf.Ana din Pleșa.

FOTO! Sat polonez în sărbătoare. 180 de ani de la înființarea localității Pleșa


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*