Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Suceveni prezenți la „Cursul TineREȚEA”, organizat de Ministerul Tineretului

tineri voluntariÎn perioada 10-16 iunie 2016 se desfășoară la Baia Mare ”Cursul de formare a Rețelei Naționale de Lucrători de Tineret Voluntari-TineREȚEA” organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și co*nanțat deProgramul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Suceava este reprezentată la acest eveniment de Daniel Davidel, inspector principal la Direcția Județeanăde Sport și Tineret, Irina Pachița membră a Grupului Local de Tineret ”Aripi în Europa” Fălticeni și prof. Olivia Macovei, membră a Societății Științi*ce CYGNUS- Centru UNESCO.

like-facebookÎn cadrul cursului de formare , temele principale de discuție sunt: contextele de învățare, rolul lucrătorului de tineret, voluntariatul-aspecte legislative, învățare experențială, facilitare comunitară prin dialog structurat, diversitate și includere socială, politici publice.Formatorii grupului din care sucevenii fac parte sunt: Diana Sabo, Adriana Ciorcilă și Sorin Vlaic.

„Ca lider de tineret, această experiență îmi oferă o perspectivă mult mai amplă asupra lucrului cu tinerii, facilitând învățarea unor noi metode ce ne vor ajuta să implementăm, la rândul nostru, la nivel local și regional o rețea care să reușească să facă auzită vocea comunității de tineri. Oportunitatea de a întâlni oameni noi cu experiențe fascinante din acest domeniu de actvitate comun, tineri provenind din organizații naționale, a reușit să ne ofere un plus de învățare informală.Mulțumim organizatorilor de la MTS pentru faptul că ne-au oferit șansa de a ne uni în scopul a8ngerii unui țel comun. Deși suntem diferiți, voluntariatul ne-a adus împreună! ”, a declarat Irina Pachița de la GLT ”Aripi în Europa” Fălticeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*