Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Un primar din Suceava a ajuns în The New York Times

ziarUn primar din județul Suceava a ajuns în renumita publicație „The New York Times”. Este vorba despre primarul din comuna Drăgușeni, Vasile Cepoi, cel care a avut drept contracandidați, la alegerile de duminică, alți doi…. Vasile Cepoi. Practic trei candidați au același nume, după cum SuceavaNews v-a relatat într-o știre anterioară, pe 11 aprilie.

Premieră la alegerile locale! Trei candidați cu același nume se bat pentru scaunul de primar

Iată ce scriu americanii despre Vasile Cepoi, în articolul „Confuzie majoră într-un mic sat din România- trei candidați cu numele Vasile Cepoi candidează la Primărie”:

like-facebook„Vasile este un nume comun în România, la fel cum este Cepoi în Drăgușeni, o localitate din regiunea Bucovinei, în estul Munților Carpați. Unii dintre cei care au mers la vot au fost foarte derutați din cauza lipsei de diversitate în cursa pentru primărie. Intr-un clip postat pe Internet se vede că unii alegători nu prea știu care Vasile Cepoi e cel pe care vor să-l voteze sau ce partide reprezintă candidații cu același nume. Cum în România se obișnuiește mituirea alegătorilor prin cadouri, mâncare sau bani, a existat suspiciunea că participarea la cursa pentru primărie a doi alți Vasile Cepoi, pe lângă edilul actual, nu a fost chiar o coincidență”, se arată în articolul respectiv.

primar draguseniPotrivit acestora, „Vechiul primar, Mr. Cepoi, de la PSD, a câștigat alegerile și de data aceasta, dar suspectează că ceilalți doi candidați – Mr. Cepoi de la PNL și Mr. Cepoi de la PMP – au intrat în competiție special pentru a-i deruta pe votanți, astfel încât el să nu mai obțină un nou mandat”.

Premieră la alegerile locale! Trei candidați cu același nume se bat pentru scaunul de primar


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*