Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Aproape 300 de amenzi date de polițiștii suceveni în urma unor controale înaintea sărbătorilor pascale

politie amendaAproape 300 de amenzi au fost date de polițiștii suceveni în urma unor controale înainte de sărbătorile de Paște. Poliţişti din cadrul I.P.J.Suceava împreună cu lucrători din cadul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor şi din cadul Autorităţi Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au efectuat acţiuni şi controale în perioada 18.04- 20.04.2016 învederea asigurării calităţii şi siguranţei produselor alimentare, legalităţiiactivităţilor comerciale, respectării normelor legale privind corecta informare apopulaţiei cu privire la mărfurile expuse spre comercializare.

Peste 270 de poliţişti, au acţionat la nivelul judeţului, desfăşurând 38 de acţiuni de control. Au fost aplicate 291 de sancţiuni contravenţionale din care 66 pentru nereguli de natură economică. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 83.830 lei. De asemenea, au fostconfiscate produse din carne şi peşte în valoare de peste 8.000 lei.

like-facebookTotodată, în cadrul acţiunilor au fost constatate 12 infracţiuni şi au fostindisponibilizate bunuri în valoare de peste 7.000 lei. La data de 20.04.2016, în jurul orei 21.35, în timp acționa pe raza comunei Grămești, un echipaj din cadrul Sec iei 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a observat un autoturism care, la vederea autospecialei de poliției a virat brusc pe un alt drum, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și oprirea acestuia, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani, din județul Botoșani.

În urma controlului autoturismului, nu au fost identificate bunuri deținute ilegal, motiv pentru care s-a procedat la verificarea locului inițial, în care a fost văzut oprit autoturismul, ocazie cu care, lângă un gard, polițiștii au identificat un sac din material plastic de culoare neagră în care se aflau 530 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, despre care, tânărul a declarat faptul că nu îi aparțin. Țigările în valoare de circa 6.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției, până la definitivarea cercetărilor. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*