Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Aproximativ 150 de acțiuni culturale și artistice vor avea loc în acest an, în județ

festival dolhasca (23)Aproximativ 150 de acțiuni culturale, religioase, artistice și educative – mai multe ca în anii trecuți, se vor desfățura anul acesta în municipiu și județ. Calendarul evenimentelor va fi prezentat joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Suceava, iar proiectul de hotărâre va fi supus aprobării aleșilor Evenimentele incluse în calendar sunt destinate tuturor sucevenilor, fiind centrate pe cultură şi istorie, sport şi tineret, spiritualitate şi educaţie.

like-facebookProiectele, evenimente și activităţile care s-au bucurat în ultimii ani de succes, devenind tradiţie, se vor regăsi şi anul acesta în calendar, urmând a se grupa în diverse forme de manifestare culturală, religioasă, istorie sau cu scop educaţional.Față de anii trecuţi, calendarul din 2016 este aproape la fel din punct de vedere al evenimentelor. Un număr de 149 acţiuni vor fi finanţate de Consiliul Judeţean Suceava.

Acțiunile propuse pentru anul 2016 și incluse în prezentul calendar, pe lângă rolul de promovare a actului cultural, se vor constitui și ca generatoare de venituri proprii. De asemenea, acțiunile cuprinse în calendar contribuie la educarea spirituală, estetică, morală a populației prin activități artistice, culturale, sportive sau de divertisment, venind în întâmpinarea iubitorilor de cultură cu informații și idei privind petrecerea timpului liber precum și în sprijinul dezvoltării turismului în Bucovina”,  a spus vicepreședintele CJ, Alexadru Rădulescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*