Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Cursuri de calificare în 25 de meserii, la AJOFM Suceava

locuri de munca ajofm (2)Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava va organiza, în acest an, cursuri de calificare în 25 de meserii, la acestea estimându-se că vor participa 1.000 de şomeri.

Directorul executiv al AJOFM, Mirela Adomnicăi, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că din cele 55 de cursuri, 11 sunt de iniţiere, 43 de calificare, iar unul de specializare în ocupaţia de contabil.

like-facebookÎn aprilie vor începe cursurile de agenţi de pază, operator pe calculator, inspector de resurse umane şi instalator pentru instalaţii electrice şi instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze naturale. Mirela Adomnicăi susșine că cele mai solicitate continuă să fie cursurile din sectorul serviciilor, adică cele de bucătar, ospătar, coafor şi manichură-pedichiură.

Cursurile sunt destinate prioritar şomerilor, pentru care sunt gratuite, acordându-se inclusiv decontarea transportului pentru cei care fac naveta. La cerere, contra cost, pot urma cursuri însă şi alţi suceveni care vor să se specializeze într-o nouă meserie.

„Încercăm să încurajăm antreprenoriatul, de aceea avem şi un curs pe această temă. Cursul de comunicare în limba engleză stârneşte interes deoarece este o bună oportunitate pentru angajare, inclusiv în străinătate”, a  spus Adomnicăi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*