Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Investiție de 1.500.000 lei la Școala Gimnazială din Boroaia

scoala boroaia (2)Pentru comunitatea din Boroaia ziua de vineri, 19 februarie, a însemnat un mare prilej de bucurie. Şcoala Gimnazială “Vasile Tomegea” din localitate a fost resfințită, ca urmare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare ce s-au desfăşurat timp de 5 luni.

Potrivit tradiției creștine, evenimentul oficial a început cu slujba de sfințire a unității de învățământ oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele Alexandru Argatu. Au fost prezenți președintele CJ,Cătălin Nechifor, deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, șeful învățământului sucevean, Gheorghe Lazăr, primarul comunei, Vasile Berariu, directorul școlii, Lucia Moroșan, cadre didactice, consilieri locali și copii.

like-facebookInvestiția a fost în valoare de 1.500.000 de lei, din care Ministerul Dezvoltării a acoperit 1. 425.000 de lei, iar restul de la bugetul local. Renovarea imobilului a fost realiztaă în proporție de 90%, începând de la zidărie, rețeleua de canalizare cu apă, instalații electrice și grupuri sanitare,modernizarea sălilor de clasă, laboratoarelor și sălilor de grădiniță. Școala dispune de o nouă centrală pe lemne. Pe hol au fost amplasate camere video de supraveghere.Unitatea de învățământ poartă numele învățătorului Vasile Tomegea, fost cadru didactic în comună. În semn de respect, în holul școlii este amplasat bustului dascălului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*