Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Inedit! Un sucevean deține o colecție impresionantă de steaguri, într-un bar. Ce provocări le propune clienților

steaguri dolhasca (15)Un sucevean și-a transformat localul într-un adevărat muzeu al colecțiilor de steguri și fanioane. Nicolae Gușetu, în vârstă de 56 de ani, din Dolhasca are expuse steaguri cu profunde semnificații atât pentru istoria Românilor, dar și a multor state din Europa, Statele Unite ale Americii, Rusia, Irak și Iran. Clădirea adăpostește însă și alte obiecte care au căpătat însă o conotație umoristică. De exemplu, la intrare în local are expus o anvelopă pentru roata unui autoturism, dar pe ea poate fi citit „Zâmbește la cameră” sau pe un telefon este scris „Linia fierbinte”.

steaguri dolhasca (1)Bărbatul este absolvent al unui liceu din Letea, județul Bacău, fiind de profesie electrician. Din adolesență însă avea o pasiune pentru cărți așa că, destănuie Nicolae Gușetu, s-a întâmplat ca atunci când nu avea bani…„am șterpelit bani de la tata pentru a cumpăra o carte, dar a am primit și o bătaie zdravănă”. Are acum în propria locuință o colecție de peste 800 de volume.like-facebook

În anul 1983 s-a căsătorit și soția nu i-a pus nicio piedică chiar dacă de-a lungul anilor afăcut o pasiune pentru a colecționa steaguri și fanioane. L-a înțeles și pentru că este un suporter înflăcărat al echipei Steaua.
Nicolae Gușetu iubește sportul, dar mai ales fotbalul, atunci când era elev juca în echipa școlii din localitate. El povesteșe că sunt zile în care chiar le propune clienților să participe la un fel de concurs pe tema recunoașterii steagurilor expuse.steaguri dolhasca (2)

„E un fel de educație și acest subiect și am constatat că sunt foarte mulți care nu cunosc. Am expuse steagurile ale aproape tuturor țărilor din Europa, un steag oficial al Irakului, Iranului, USA. Sunt locuitori de aici care lucreză în străinătate și uneori mă înterabă ce să îți aduc când mă întorc acasă și eu le spun să aducă steaguri, fanioane, ceva ce este simbolul acelei țăi”, ne-a spus localnicul.

Pasiunea pentru echipa Steaua se poate vedea de cum intri în local. Nu lipsesc stegaurile și simbolurile roș albaștrilor. Din colecție nu lipsește steagul pionierilor de dinainte de 89 ,perioadăde care Nicolae Gușetu povestește cu mândrie.

steaguri dolhasca (3)Păi erai făcut pionier dacă învățai bine, dacă aveau o conduită, nu oricine îmbrăca uniforma de pionier iar cei mai buni erau făcuți comandanți de detașament pe clase sau de unitate de școală. Hai să fim serioși, ce se mai face acum atâta carte în cșoli ca pe vremuri? Nici vorbă. Mulți ies de pe băncile școlii aproape neștiutori de carte. Trist, dar adevărat și trebuie să recunoaștem”,  susține colecționarul.steaguri dolhasca (4)

Nu știe cât a cheltuit pentru a aduna atâtea obiecte dar cu siguranță în timp valoarea acestora va crește.

„Ca orice colecționar adevărat, cred că colecția mea nu are valoare. Atunci când ai o pasiune adevărată și depui un efort, banii nu contează! Cu cât am mai multe, cu atât devine mai complicat să fac rost de noi piese.Vreau să aduc acasă tot mapamondul!”, ne-a destăinuit Gușetu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*