Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Reacția președintelui Partidei Romilor Suceava după audierea romilor la DNA

tigani6Președintele Partidei Romilor filiala Suceava, Vasile Pohoață, susține că romii care au fost chemați la audieri la sediul DNA, la sfîrșitul anului trecut, nu au fost implicați în acel proiect în care este cercetată  colega sa de partid, dar cu titlu interimar de la Botoșani, Loredana Lascarache.

Pohoață a declarat că președintele Partidei Romilor, filiala Botoșani, i-a propus un parteneriat într-un proiect, dar dar fiind faptul că doamna Lascarache nu i-a arătat în ce constă și nu i-a prezentat detalii în scris, nu a semnat niciun acord de colaborare.

like-facebookPreședintele interimar de la filiala Botoșani a Partidei Romilor, Loredana Lascarache, a propus să facă un parteneriat cu mine ca lider de partid pe județ în ce privește proiectul respectiv. Am spus că sunt de acord cu o colaborare dacă este în beneficiul minorității noastre dar să văd despre ce este vorba și mai ales vreau să citesc detalii, să îmi pună la dispoziție amănunte în scris. Nu a mai venit cu dosarul și nu am fost de acord. În condițiile astea, mă felicit și zic că am făcut foarte bine. Ea a venit în județul Suceava, a mers pe la primării din Verești, Dolhasca, Voitinel și Valea Moldovei de unde a solicitat să îi fie puse la dispoziție listele cu romi. A mers din proprie inițiativă fără să știu cum a motivat acest demers. Toți romii care au fost aduși la audieri nu au nicio treabă cu acel proiect, ba mai mult s-au speriat și au mai cheltuit bani pe drumuri pentru ce a făcut această doamnă. Normal ar fi fost să facă un acord de parteneriat cu mine ca și șef de filială, ca două organizații”, a spus Pohoață.

Încă aproximativ 70 de romi audiați la DNA. Procurorii au luat-o la întrebări și pe consiliera pe probleme de romi de la Prefectură

FOTO! Aproape 200 de romi din Suceava și Botoșani, audiați la DNA într-un dosar privind infracțiuni de corupție


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*