Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO! Aproape 200 de romi din Suceava și Botoșani, audiați la DNA într-un dosar privind infracțiuni de corupție

tigani2Aproape 200 de persoane de etnie romă din județele Suceava și Botoșani au fost audiate, marți, la sediul DNA Suceava într-un dosar privind fapte de corupție. Este vorba despre 27 de persoane din județul Suceava, dar în același dosar mai sunt citate 156 de persoane, tot de etnie romă, din județul Botoșani.

Romii susțin că nu înțeleg pentru ce au fost chemați, însă se pare că la mijloc ar fi vorba despre proiecte europene făcute de Partida Romilor.  Dosarul este instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de la nivel central, care au venit la sediul DNA de la Suceava special pentru a-i audia pe romi ca martori în dosarul respectiv.

like-facebookPotrivit unor surse, banii care au fost obținuți din proiectele Uniunii Europene nu au ajuns în buzunarele celor aproape 200 de persoane. În evidențele Partidei Romilor reiese că ar fi implicați și primari din mai multe localități cu persoane de etnie romă.

„Ne-au pus pe drumuri. Așteptăm să ne cheme să fim audiați. Am înțeles că ar fi ceva legat de Partida Romilor, dar nimic mai mult”, ne-a spus una dintre persoanele de etnie romă chemate la audieri, din Gulea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*