Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Cinci pensiuni închise de Protecția Consumatorului. Vezi motivele!

pensiune inchisaUn număr de cinci pensiuni din județul Suceava au fost închise temporar de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului. Este vorba despre o pensiune din Sucevița, trei din Vatra Dornei și una din Humor.

Printre neregulile descoperite s-au numărat: camere nedotate corespunzător, lenjerii pătate, mobilier uzat.

De asemenea, în urma verificării a 27 de agenți economici care desfășurau activități de prestări servicii în domeniul turismului, comisarii CJPC au aplicat 18 amenzi în valoare de 71.250 lei, dar și cinci avertismente.

În plus, s-au oprit de la comercializare 59 de kg de produse în valoare de 1.525 de lei pentru că erau expirate sau depozitate într-un mediu necorespunzător.

Printre pensiunile în care s-au descoperit nereguli se numără și pensiunea Memory de la Sucevița.

Potrivit comisarului șef adjunct al CJPC Suceava, în urma unui control s-a constatat că în interiorul pensiunii erau condiții mizere, iar cel mai grav, susține el, este că au dispărut toate probele de alimente care au fost servite în timpul sejurului.

like-facebook„In perioada desfasurarii Comandamcntului de iarna 2015 dispus de Directia de Control a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor coordonat de domnul Director General Paul Anghel s-a inregistrat la C.J.P.C.Suceava la data de 26.12.2015 ora 19 o reclamatie privind o posibila toxiinfectie alimentara la pensiunea MEMORY din Sucevita. O echipa de control s-a deplasat imediat la locatia mai sus mentionata, verificarea facandu-se intre orele 20 – 24 si s-au constatat urmatoarele : referitor la conditiile de cazare s-au constatat mochete uzate si murdare, praf si panze de paianjeni, etc; la bar casa de marcat nu functiona; la blocul alimentar s-au gasit produse alimentare expirate ( smantana si ciuperci ), vase cu ciorbe neetichetate ( nu se cunoaste data la care au fost preparate ), iar eel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pcntru mancarurile preparate in perioada sejurului. De asemenea la ora 21, cand normal cina trebuia sa fie servita, nu s-au gasit produsele pentru aperitiv, pastravul era depozitat in lada frigorifica fiind congelat. Deoarece administratorul societatii nu se afla la pensiune s-a procedat la completarea unei invi tatii pentru data de 28.12.201 5, data la care se va prezenta la C.J.P.C.Suceava cu toate documentele solicitate. De asemenea pentru deficientele constatate se va proceda la oprirea temporara a activitatii pensiunii MEMORY pana la eliminarea acestora, moment in care o noua echipa de control va verifica veridicitatea indepliniri i masurii”, susținea directorul CJPC, Vasile Latiș.

Directorul Pensiunii Memory acuză abuzuri ale institutiilor statului. „Măsurile sunt luate ilegal și nefondat […] Noi am gătit doar cu apă plată”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*