Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Update! Îmbolnăviți la pensiune! Mai mulți turiști au ajuns la spital. „Nu vă convine, mâncați la portbagaj”

ranit accidentMai multe persoane s-au îmbolnăvit de Crăciun la o pensiune din județul Suceava. Este vorba, în special, de persoane din  Constanța, Vrancea și Onești, care au fost cazate la Pensiunea Memory din Sucevița.

Oamenii acuză că mâncarea era veche și s-au îmbolnăvit. O parte dintre ei au fost duși cu ambulanța la spitalul din Rădăuți după ce au acuzat dureri de burtă, stări de vomă, diaree.

like-facebookAceștia le-au cerut socoteală reprezentanților pensiunii, dar, spun ei, au fost tratați cu foarte mare lipsă de respect și profesionalism motiv pentru care au sunat la Direcția de Sănătate Publică, dar li s-a comunicat că va fi făcut un control abia luni.

Oamenii cazați la pensiune au spus că probabil mâncarea a fost gătită cu apă dintr-un râu care trece prin apropiere.

„Am dus copilul în perfuzie la spital. A stat 3-4 ore în perfuzie. Am plătit șapte milioane de persoană pentru un sejur de patru zile și ne-am ales cu astfel de probleme. În prima zi de Crăciun, dimineață, ne-a servit cu biscuiți și ceai și omletă, iar la prânz o ciorbă de burtă și rădăuțeană, dar care era plină de făină. Era o mizerie acolo, personal calificat nu au, cei care serveau ștergeau și WC ul. Am încercat să vorbim cu ei, dar ne-au zis: nu vă convine, mâncați la portbagaj. A venit SMURD-ul și salvarea acolo și au acordat îngrijiri medicale mai multor persoane. Sunt care au fost duse și la spital: un copil de doi ani, unul de 14 ani. I-am chemat pe cei de la OPC să sigileze probele de mâncare până vin cei de la DSP, care au zis că vin abia luni, dar nu au mai avut ce să sigileze că au aruncat tot. Și-au bătut joc. Nici nu ne-au eliberat facturi, am plătit și în avans”, a declarat, pentru SuceavaNews, unul dintre clienți, care se întorcea la Constanța.

O altă turistă, din Vrancea, susține că angajații de la Protecția Consumatorului și-au pus mâinile în cap când au intrat în bucătăria pensiunii. De asemenea, femeia ne-a declarat că numărul turiștilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale este destul de mare. Mulți au plecat la spital cu mașinile personale, nu cu ambulanța.

Noi am vorbit frumos. Am zis că am venit din Vrancea, de la 400 de kilometri ca să ne distrăm, am încercat să vorbim împreună cu grupul de la Constanța și cel de la Onești, dar degeaba. Se vedea că luau apă din râu. Nu am cerut decât decență nimic altceva. Au fost grupuri care au plecat în ziua de Crăciun. Mai mult, ziceau că nu le-a ajuns mâncarea celor de la Constanța pentru că au mâncat prea mult copiii noștri, dar cât poate să mănânce un copil? Copilul de 12 ani al prietenei mele a fost scos dimineață din Spitalul din Rădăuți și acum suntem în drum spre casă, dar a început să se simtă iar rău. Meniurile au fost doar cu ou, nimic altceva, totul a fost o bătaie de joc. Eu am 14 ani de când tot petrec sărbătorile la pensiuni din toată țara și din străinătate, dar așa ceva nu mi s-a mai întâmplat. Nici în Bucovina nu am mai pățit așa ceva deși am mai fost în Moldovița și la Putna”, ne-a spus femeia, care a precizat că băiatul de 12 ani a făcut enterocolită.

Femeia spune că și polițiștii i-au luat la întrebări.

Polițiștii ne-au întrebat dacă cerem daune morale, dar noi nu vrem decât banii pe care i-am plătit degeaba”, a mai spus, pentru SuceavaNews, femeia.

Conducerea pensiunii neagă, însă, acuzațiile.

Doar 2 persoane au fost la spital, una dintre ele de 22 ani careia i s-a administrat medicatie si nu a fost internata, iar cealalta fiind un copil de 14 ani care a fost internat pentru ca acuza dureri abdominale si a fost tinut, cateva ore, sub observatie la spital dupa care a parasit spitalul in stare foarte buna. au fosta cazate la pensiunea noastra in total 43 persoane din care 33 adulti si 10 copii cu varste cuprinse intre 5 luni si 18 ani. Celelalte persoane nu au avut probleme, practic consumand, in toata aceasta perioada, aceleasi meniuri. Pensiunea beneficiaza de apa din puturi forate in curtea proprie si puturi in muntele din spatele pensiunii. In bucatarie, special pentru gatit, se foloseste apa plata din magazine. Apa din grupurile sociale ale pensiunii si din camere provine din puturi, insa in fiecare camera la baie este afisat avertismentul ca apa nu este potabila. Mentionam ca cele intamplate, precum si amenintarile la adresa noastră, s-au intamplat doar de la doua persoane care chiar din momentul check in lui au venit cu injuraturi si amenințări, aspecte ce sunt dovedite cu filmarile de pe camerele de luat vederi montate la pensiune si cu ceilalti aproximativ 30 martori existenti”, susțin reprezentanții pensiunii.

Directorul pensiunii Memory Bucovina: Unii au dorit restituirea sumelor pentru sejur și au făcut reclamații neadevărate

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. prof. Niculescu M says:

    Acesta este un caz izolat, sunt pensiuni de renume, in toate colturile Bucovinei, unde conditiile sunt la superlativ, mancarea exceptionala!!! Oamenii sunt primitori, cumsecade si foarte binevoitori!!! Iubesc Bucovina!

    Răspunde
  2. Pensiunea Memory Bucovina says:

    Pensiunea Memory Bucovina Sediu Sucevita , 367, Suceava

     

    Buna seara,

     

    Ati publicat online, televizat si pe primele paginii ale ziarului, ca stire de senzatie, la ora de maxima audienta, un articol intitulat:

     

    60 persoane s-au infectat la Pensiune in Sucevita – articol, din punctul nostru de vedere,  complet neadevarat care contine afirmatii eronate si care ne aduce grave prejudicii de imagine .

     

    Astfel, in spirtul eticii si deontologiei profesiei dv,  va rugam sa refaceti, de urgenta, stirea si sa publicati informatiile adevarate care sunt certificate de realitatea medicala a spitalelor invocate, iar, inainte de a publica stiri de senzatie grabite, neverificate, sa faceti o informare onesta si deontologica la fata locului si in unitatile invocate, avand la temelie dovezi solide,, inscrisuri medicale, interviuri cu medicii si persoanele legitimate si responsabile de acuratetea informatiilor si nu pe reclamatiile subiective, nefondate ale unor terti pentru a produce, rapid si sigur, senzationalul efemer, iar pentru noi un prejudiciu de imagine greu de cuantificat si de reparat, imagine construita in ani buni de activitate in acest domeniu atat de pretentios si greu de promovat.

     

    Astfel, in articolul (stirea dumneavoastră ) ati afirmat ca 60 de personae de la pensiunea noastra au ajuns infectate la spital, aspect complet neadevarat deoarece doar 2 persoane au fost la spital, una dintre ele de 22 ani careia i s-a administrat medicatie si nu a fost internata, iar cealalta fiind un copil de 14 ani care a fost internat pentru ca acuza dureri abdominale si a fost tinut, cateva ore, sub observatie la spital dupa care a parasit spitalul in stare foarte buna.

     

    Aceste aspecte corecte le puteti prelua de l Spitalul Municipal Radauti cat si de pe cotidienele Gândul si Monitorul de Suceava. Tinem sa precizam ca in perioada 24.12.2015- 27.12.2015 au fosta cazate la pensiunea noastra in total 43 persoane din care 33 adulti si 10 copii cu varste cuprinse intre 5 luni si 18 ani. Celelalte persoane nu au avut probleme, practic consumand, in toata aceasta perioada, aceleasi meniuri.

     

    Un alt aspect eronat, publicat de dv, se refera la faptul ca Pensiunea se aprovizioneaza cu apa dintr-un rau, aspect complet neadevarat deoarece raul se afla la aproximativ 100 metri de pensiune, iar pensiunea beneficiaza de apa din puturi forate in curtea proprie si puturi in muntele din spatele pensiunii.

     

    In bucatarie, special pentru gatit, se foloseste apa plata din magazine. Apa din grupurile sociale ale pensiunii si din camere provine din puturi, insa in fiecare camera la baie este afisat avertismentul ca apa nu este potabila.

     

    Asfel, situatia prezentata de dumneavoastra nu este reala, tendentioasa si complet departata de realitate, ne aduce grave prejudicii de imagine intr-un context absolut hilar in pragul acestui sfarsit de an si de sezon.  

    Va solicitam, in spiritul si in litera dreptului la replica, cat se poate de urgent, sa publicati, in mod corect, solicitarea noastra si informatiile care corespund adevarului de la fata locului.

     

    Mentionam ca cele intamplate, precum si amenintarile la adresa noastră, s-au intamplat doar de la doua persoane care chiar din momentul check in lui au venit cu injuraturi si amenințări, aspecte ce sunt dovedite cu filmarile de pe camerele de luat vederi montate la pensiune si cu ceilalti aproximativ 30 martori existenti.

    Astfel ca, revenind la calmul si luciditatea unor informatii care sa nu distruga ci sa informeze cinstit si onest, va solicitam rectificarea informațiile eronate publicate pentru ca este mai  mult decat evident ca acestea continua sa prejudicieze, grav, nedrept si nefericit, imaginea pensiunii atat pe plan local cat si national.

     

    Cu deosebita consideratie, S.C. MEMO TOUR S.R.L 

    Pensiunea Memory Bucovina Sucevita

     

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*