Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Plângere penală împotriva fostului secretar al Primăriei Rădăuți. Vezi motivul!

primaria radautiFostul secretar al Primăriei Rădăuți, Herghelegiu Haralambie, s-a ales cu plângere penală pe numele său fiind acuzat de mărturie mincinoasă. Cel care îl dă în judecată este primarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, care a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți împotriva fostului secretar.

like-facebookOlărean a fost reprezenatat de avocat, iar în sesizare este explicat pe larg de ce este acuzat fostul secretar de comiterea acestei infracțiuni și cum ar fi încercat să deturneze o situație care în realitate era cu totul alta doar ca să scape basma curată.

olareanPotrivit sesizării, fostul secretar ar fi prezentat în mod fals organelor de cercetare penală că ar fi întocmit un referat pentru inițierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru validarea lui Simion Sticleț în deliberativul local.

Potrivit lui Olărean, acesta ar fi mințit atunci când a spus că l-ar fi prezentat și că primarul de atunci ar fi refuzat să-l semneze. Herghelegiu ar fi dat două declarații, una când dosarul se afla în faza de urmărre penală și o alta când dosarul a ajuns în fața instanței.

În prima declarație,cea dată în fața organelor de cercetare penală susține că ar fi întocmit acel referat și că l-ar fi predate secretarei mele și că abia ulterior a aflat că nu l-am semnat și în cea de a doua declarație, dată în fața instanței, că acel refert mi l-a prezentat mie și am refuzat să îl semnez, fapt nereal”, se arată în plângerea înaintată procurorilor.olarean3

Edilul supendat susține că fostul secretar a denaturat și alte aspect între care și demisia a trei consilieri în luna iulie 2012, când în realitate doar Nistor Tătar și-a dat demisia.

Olărean susține că fostul secretar a mințit și a prezentat în mod eronat realitatea cu intenția de a crea aparența săvârșirii de ilegalități de către edil.

Și fostul viceprimar PSD, Tiberiu Maerian, îl acuza pe fostul secretar, Herghelegiu Haralambie, de ilegalități însă deocamdată oamenii legii nu au făcut public vreun dosar penal întocmit pe numele său.

olarean2Aurel Olărean amenință că îi va da în judecată pe prefectul județului și secretarul Rădăuțiului

Decizie! Magistrații nu-l lasă pe Olărean să se apropie de Primăria Rădăuți

Aurel Olărean, suspendat de Instituţia Prefectului pe perioada controlului judiciar

Judecătorul Bărbuţă, procurorul Dîmbu, primarul Olărean şi afaceristul Babiuc, în arest la domiciliu


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*