Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Decizie! Magistrații nu-l lasă pe Olărean să se apropie de Primăria Rădăuți

olarean la prefect (2)Curtea de Apel Cluj a respins, miercuri, cererea formulată de către primarul suspendat al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, privind încetarea obligaţiei de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect cu personalul angajat al Primăriei municipiului Rădăuți şi nici cu membrii fostului Consiliu Local.

Totodată, instanța l-a obligat pe Olărean la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei.

Aurel Olărean se află în prezent sub control judiciar, iar o admitere a cererii ar fi dus la deblocarea Rădăuțiului.

Municipiul Rădăuţi a rămas din 27 aprilie fără conducere, după ce secretarul interimar al Consiliului Local şi-a încetat mandatul, iar de la sfârşitul lunii martie Consiliul Local a fost dizolvat după ce, din septembrie 2014, primarul Aurel Olărean a fost suspendat din funcţie, fiind arestat preventiv într-un dosar cercetat de DNA.like-facebook

olarean si prefectulUlterior, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a permis ca, în acest caz, prefectul să numească un secretar provizoriu, ceea ce a permis plata salariilor angajaţilor şi a cheltuielilor curente.

Aurel Olărean a fost eliberat şi este cercetat sub control judiciar, iar prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a emis un ordin prin care suspendarea din funcţie a acestuia continuă şi pe perioada cât este menţinut controlul judiciar.

Ridicarea suspendării ar fi fost o soluție de deblocare a situației administrative a municipiului Rădăuți. O altă soluție ar fi fost organizarea de alegeri anticipate, dar șansele ca acestea să aibă loc sunt aproape nule.

Municipiul Rădăuți nu are primar, viceprimar și Consiliul Local, ci doar un secretar detașat de la Frătăuți pentru o perioadă de câteva luni.

„Din cauza intereselor politicianiste ale deputatului PLR Constantin Galan şi a independentului prefect susţinut de acelaşi partid, Constantin Harasim, municipiul Rădăuţi şi cetăţenii acestuia riscă să se afle într-o situaţie mult mai gravă decât cea de acum”, susțin reprezentanții PMP Rădăuţi într-un comunicat de presă.

Municipiul Rădăuți, la pământ. Consiliul Județean Suceava nu emite nicio autorizație de construcție sau certificat de urbanism

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*