Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Municipiul Rădăuți, la pământ. Consiliul Județean Suceava nu emite nicio autorizație de construcție sau certificat de urbanism

primaria radautiMunicipiul Rădăuți este  în continuare al nimănui. Deși prefectul județului, Constantin Harasim, și secretarul Primăriei Rădăuți, Marinică Sofroni, susțin că au încercat să repare situația administrativă a Rădăuțiului, lipsa unui primar, a unui viceprimar și a unui Consiliu Local face ca toate încercările lor să devină un eșec total.

like-facebookConstantin Harasim și secretarul Marinică Sofroni susțin  că a fost semnat un protocol cu Consiliul Județean Suceava în care semnarea autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism din Rădăuți a fost preluată de CJ și că nu mai sunt probleme, în realitate, totul a fost doar o speranță falsă.

prefectSecretarul Consiliului Județean Suceava, Petru Tănase, a declarat, pentru SuceavaNews, că nu a fost semnată nicio autorizație și niciun certificat de urbanism de la Rădăuți întrucât, potrivit unei adrese venite din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale, formularul F3, nu are avizul primarului așa cum prevede legislația.

De altfel, competența semnării unui astfel de document revine strict primarului orașului. Nu trebuie omis nici faptul că dacă acest document este semnat de o altă persoană aceasta ar putea fi acuzată de abuz în serviciu.

A fost semnat un protocol între CJ și Primăria Rădăuți, însă la Consiliul Județean a venit o adresa din partea Ministerului Dezvoltării Regionale în care se specifică clar că formularul F3 nu poate fi semnat de secretar sau altă persoană pentru că nu este act de autoritate. A fost făcută o altă adresă către minister pentru a cere clar ce se poate face”,  a spus secretarul Consiliului Județean.prefect2

Numărul autorizațiilor și certificatelor de urbasim depuse la Primăria Rădăuți este de peste 500, însă prefectul arată într-un document înaintat Curții de Apel Cluj, în care se judecă ridicarea restricției primarului suspendat Aurel Olărean, că acesta este în jur la 100.

Același număr este susținut și de secretarul de la Rădățuți, Marinică Sofroni,  care a mai lăsat din problemele județului pentru un concediu în vară în Antalya.

Chiar dacă după aprobarea Ordonanței de Urgență nr 15/2015 în fruntea Primăriei Rădăuți a fost numit ca secretar de către prefect, Marinică Sofroni, prin această mișcare, au fost rezolvate doar o parte din probleme. Rămân nerezolvate problemele mari și stringente ale locuitorilor, la care se adaugă situația din școli și de la spitalul municipal, dar și de la clubul sportiv municipal etc.

prefect4Se pare că singura soluție reală pentru a debloca cu adevărat situația administrativă a municipiului Rădăuți rămâne organizarea de alegeri anticipate, lucru puțin probabil că se va întâmpla având în vedere poziția prefectului, a Consiliului Județean, dar și a parlamentarilor suceveni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*