Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

De la rugăciune, la coada furcii. Cum muncesc maicile de la Mănăstirea Dragomirna

dragomirna2La Mănăstirea Dragomirna, maicile nu știu numai să se roage, ci le poți găsi și cu furca în mână. Chiar dacă soarele era dogorâtor, zilele trecute, pe terenurile complexului monahal se muncea de zor.  Maicile au adunat fân pentru  animalele din gospodărie.
like-facebookMănăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat din România, construit în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei  de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei. Ea este situată în apropierea pădurii Dragomirna, la o distanță de 12 km nord de orașul Suceava. Biserica mănăstirii are hramul Pogorârea Sfântului Duh (Munca la mănăstire nu este o necunoscută. 

dragomirna3Aici, se muncește de zor de cum se face ziuă și până seara târziu, iar atunci când este ora de rugăciune, maicile sunt și acolo prezente. 

Da, cu ajutorul lui Dumnezeu facem de toate. În mănăstire e bine să faci de toate, iar pentru cei mari e bine să înceapă de jos.  Întâi ești ascultător până  când ajungi în  postura  chiar și de stareț a mănăstirii, mai bine zis de econom. Muncim, ne rugăm pentru cei care vin în pelerinaj la mănăstirea noastră cu drag,  ne facem datoria față de Dumnezeu. Suntem o candelă aprinsă la Dragomirna care speram să ardă continuu, sute de ani. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că vom avea putere și că Dumnezeu se va milostivi de noi pentru ca mănăstirea să trăiască și  să aibă viețuitori pentru câteva sute de ani”, ne-a destăinuit una dintre maici. maici dragomirna
 

 Mănăstirea Dragomirna nu se va oglindi prea repede în  lacul din apropiere,  așa cum ştiau credincioșii și turiștii care au fost în vizită până acum vreo doi ani. Lacul a fost secat pentru a putea fi făcute lucrări  de curățare și de apărare numai că  din lipsa banilor mănăstirea nu are bani pentru a fi scos mâlul și buruienile. Mai mult, și terenul din partea stângă a lacului s-a surpat și a afectat lucrarea. Tot din lipsa banilor, maicile de la complexul monahal nu pot face drenarea terenului.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*