Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Drama unei tinere din Suceava: M-am născut femeie, dar vreau să fiu bărbat

adolescentaO tânără în vârstă de doar 17 ani din Suceava se gândeşte la schimbare de sex. Maria spune că adoră să se îmbrace precum un bărbat şi chiar are un comportament masculin, dar părinţii săi o consideră anormală şi încearcă să o determine să revină pe calea cea „bună”, adică să accepte faptul că s-a născut femeie.

like-facebook„Mă numesc Maria, am 17 ani şi sunt din Suceava. Eu m-am născut femeie, dar vreau să fiu bărbat. Mă comport, mă îmbrac şi mă aranjez precum un bărbat de vârsta mea. Prietenii şi părinţii nu mă înţeleg deloc şi mă consideră anormală, însă eu nu mă simt deloc femeie. Nu ştiu nici eu ce să mai cred. Chiar sper ca la 18 ani să pot să strâng bani şi să-mi fac o operaţie de schimbare de sex”, a spus, pentru Cancan.ro.

Răspunsul psihologului nu a fost poate cel pe care suceveanca îl aştepta.

Deşi părinţii tăi speră ca această dorinţă a ta de a-ţi schimba sexul să fie o etaăa trecătoare, se poate ca tu să nu treci vreodată peste. Primul pas este să mergi la un medic specialist care să verifice dacă nu te-ai născut androgin. Cu alte cuvinte, dacă nu ai atât cromozomi feminini, cât şi masculini. În cazul în care tu te-ai născut doar cu cromozomi feminini abia atunci poţi merge la un medic psiholog. După un set de teste vei putea afla cu certitudine dacă eşti sau nu pregătită să-ţi schimb sexul. Pe de altă parte, în cazul în care vei fi decisă să faci acest pas, cu siguranţă părinţii tăi vor înţelege şi îţi vor respecta decizia. In regula, parintii sunt foarte intelegatori cu copiii lor si niciodata nu vor lua o decizie care sa schimbe relatia pe care o au. In plus, cred ca in momentul de fata, mama si tatal tau sunt impotriva deoarece considera ca esti mult prea mica pentru a lua singura decizii si le este teama sa nu iei o hotarare pe care sa o regreti pe viitor”, i-a spus psihologul tinerei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*