Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Garda Naţională de Mediu face noi verificări la platforma Egger din Rădăuţi

eggerGarda Naţională de Mediu va face noi verificări la platforma industrială deţinută de compania Egger în vecinătatea municipiului Rădăuţi. Anunţul a fost făcut de Florin Diaconu, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, care a fost invitat al Comisiei de Mediu a Senatului, în şedinţa de marţi.
Decizia a fost luată în contextul nemulţumirilor exprimate de cetăţenii din Rădăuţi, dar şi ca urmare a solicitării adresate de către senatorul Steliana Miron  privind constituirea unei comisii de anchetă care să analizeze impactul activităţilor desfăşurate pe platforma industrială din vecinătatea municipiului Rădăuţi.
like-facebookFlorin Diaconu a declarat ca vor fi făcute verificări suplimentare în acest caz şi că, în termen de două săptămâni, va prezenta un raport cuprinzând concluziile şi măsurile luate de Garda Naţională de Mediu.

senatoriÎn luna martie am formulat o interpelare către Ministerul Mediului în legătură cu monitorizarea poluării cauzată de către firmele austriece Egger România, aflate pe platforma industrială din apropierea municipiului Rădăuţi. Tot în luna martie, am solicitat colegilor din Comisia de Mediu să ceară explicaţii instituţiilor abilitate. Ieri, Florin Diaconu, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a venit în faţa Comisiei pentru a răspunde întrebărilor legate de situaţia de la Rădăuţi. Am avut ocazia să-i transmit nemulţumirile oamenilor. I-am spus despre situaţia reală din oraş, despre suspiciunile privind rezultatele reale ale monitorizării poluării în condiţiile în care firma privată care face monitorizarea este selectată şi plătită tot de Egger. I-am rugat să facă o anchetă la faţa locului.  Am primit promisiunea că vor face verificări şi că peste două săptămâni vor veni cu rezultatele. În plus, vor fi invitaţi şi responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, instituţie care are atribuţii în domeniu. Sper să se mişte ceva pentru că oamenii s-au săturat de vorbe”, a precizat senatorul Steliana Miron.

Steliana Miron solicită Ministerului Mediului să intervină pentru monitorizarea poluării aerului de la fabrica de adezivi din Rădăuţi


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Garda Naţională de Mediu a început controlul pe platforma Egger din Rădăuţi | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*