Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Prefectul Sucevei, pus sub urmărire penală, a absentat de la serviciu. Niciun angajat nu ştie de el

florin sinescu 1Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, nu a fost prezent, joi, la birou, iar despre motivul absenței lui niciun angajat  pare să nu fi știut ceva. Directorul de cabinet al prefectului, Cristian Șologan, a spus doar că prefectul  nu a venit și că nu știe mai multe amănunte. Nici alte persoane din Instituția Prefectului nu au putut să spună mai nimic.
Subprefectul județului, Atanasă Nistor, cel care ar urma să preia atribuțiile lui Florin Sinescu, a preferat să nu mai răspundă la telefon, după ce  la primul apel a spus că este la o ședință de fond funciar și nu poate vorbi.
like-facebookNimeni nu a putut oferi vreun amănunt nici dacă prefectul și-a depus vreo cerere de concediu. Una peste alta, la  Prefectura Suceava s-a așternut liniștea.
Trebuie amintit că prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, este acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență. El nu l-a demis pe primarul comunei Udeşti,  Săvel Botezatu, care a fost găsit incompatibil de ANI, şi a intervenit la angajaţii APIA Suceava, tot în folosul acestuia. Sinescu a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Serviciului Teritorial Suceava DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Prefectul ar urma să fie schimbat din funcție de către premierul Victor Ponta după ce pe numele său a început urmărirea penală, el urmând a reveni pe funcția anterioară în Prefectura de pe care fusese detașat ca prefect interimar. 
Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, este acuzat că l-a menţinut pe inculpatul Săvel Viorel Botezatu în funcţia de primar al comunei Udeşti, din judeţul Suceava, în perioada 01.10.2012 – 04.12.2014, deşi acesta fusese găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Un al doilea capăt de acuzare vizează exercitarea deficitară şi subiectivă de către Florin Sinescu, în funcţia de prefect al judeţului Suceava, a controlului de legalitate asupra hotărârilor Consiliului local Udeşti prin care s-a concesionat ilegal – fără procedură de achiziţie publică, suprafaţa de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei ACAUP OADICI Udeşti, formată la iniţiativa primarului Săvel Viorel Botezatu şi cu complicitatea casierei primăriei Marinela Borza din patru angajaţi ai ai primăriei Udeşti pentru obţinerea ilegală din fonduri europene de la APIA Suceava.
Aceste hotărâri au fost folosite de Săvel Viorel Botezatu pentru obţinerea de subvenţii de la APIA – Centrul Judeţean Suceava în numele acestei asociaţii înfiinţată, spun procurorii DNA, în scop infracţional. Al treilea capăt de acuzare pentru care s-a început urmărirea penală împotriva prefectului Florin Sinescu vizează intervenţia acestuia în toamna anului 2012 în activitatea APIA – CJ Suceava, în afara cadrului legal şi oficial, urmărind ca scop aprobarea de către funcţionarii APIA a subvenţiilor către Consiliul Local Udeşti în campania 2012, deşi la o verificare a dosarului de subvenţie se putea lesne constata că cererea de subvenţii nu împlinea condiţiile de eligibilitate, „suspectul urmărind şi de această dată favorizarea primarului comunei Udeşti – Săvel Viorel Botezatu”.

Prin aceeaşi ordonanţă a fost extinsă urmărirea penală şi împotriva lui Gheorghe Dorel Benu, fostul director general al APIA Bucureşti, pentru săvârşirea unei noi infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice iar Săvel Viorel Botezatu, printr-o ordonanţă de vineri, 30 ianuarie 2015, s-a ales de asemenea cu o extindere a acţiunii penale în ceea ce îl priveşte pentru infracţiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene, două acte materiale.
Şi casiera Marinela Borza s-a ales cu o extindere a acţiunii penale, pentru aceeaşi infracţiune. În data de 20 ianuarie 2015, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Prefectura Suceava şi de la Primăria Brodina. Dosarele ridicate vizau raporturi comerciale cu o firmă privată, căreia nu i-au fost achitate lucările effectuate cu ocazia construirii a şase case pentru sinistraţii din comuna Brodina, Suceava, din urma inundaţiilor din vara anului 2008. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*