Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Suceveanca ajunsă campioană mondială la gimnastică nu uită de unde a plecat. Vezi ce spune despre locurile în care s-a născut

olaruCampioana olimpică și mondială la gimnastică, Maria Olaru, de 33 de ani, din Fălticeni, este extrem de modestă în ciuda rezultatelor sale. Pozitivă şi mereu întreprinzătoare, suceveanca a ajuns la un punct în viaţa sa în care se simte împlinită.
Nu am ce să-mi reproşez din punct de vedere profesional. Am marşat foarte mult pe acest aspect şi fiecare pas pe care l-am făcut după încheierea activităţii sportive, a fost gândit pentru a mă dezvolta şi din celelalte perspective, nu doar fizic. Trebuie să existe o armonie şi o balanţă perfectă între corp şi minte pe care eu am încercat să o echilibrez”, a spus sportiva.

like-facebookŞi pentru că nu de mult s-a căsătorit cu alesul inimii sale, Bogdan Diaconu, Maria Olaru se gândeşte deja la copii.

„Desigur că ne gandim şi la copii. Aştept şi mă gândesc la întemeierea propriei familii de foarte mulţi ani, chiar din vremea când eram încă gimnastă”, a adăugat sportiva, exclusiv pentru SuceavaNews.

Apreciată de o ţară întreagă, Maria nu uită de unde a plecat. Vorbeşte cu drag de locurile în care a copilărit şi spune că mereu găseşte aici energie pozitivă.
De locurile natale şi nu numai mereu îmi este dor… Sunt un om sensibil care adoră să ofere dragoste celor dragi şi să primească deopotrivă, aşadar având familia acolo vin cu plăcere şi cu inima deschisă pentru a-mi încărca bateriile şi mângâia sufletul. Nu pot uita, nu vreau să pierd legătura cu locul în care m-am născut, de care sunt atât de mândră şi unde ma întorc cu drag”, a spus, pentru SuceavaNews, sportiva.

Maria a început gimnastica la vârsta de 6 ani în orașul natal Fălticeni, pentru ca, mai apoi, la vârsta de 7 ani, să înceapă gimnastica de performanță la CSS Cetate Deva. La doar 11 ani, în 1993, este promovată în lotul de senioare, făcând față cu brio cerințelor de pregătire. După un an de pregătire la echipa națională, staff-ul tehnic decide ca ea să fie transferată din nou la clubul Cetate Deva (în aceeași incintă cu lotul olimpic), deoarece vârsta sportivei era prea mică. În 1996 revine la lotul olimpic, dar de data aceasta în cadrul celui de junioare, aflat în București la acea vreme, un curs firesc având în vedere vârsta sportivei.
olaru2În acest interval participă la Campionatele Europene de Junioare din Anglia (Birmingham), unde cucerește locul întâi la sărituri, devenind astfel Campioană Europeană. După acest Campionat European, revine la Deva și se alătură din nou lotului olimpic de senioare.Din 1998, Maria Olaru participă la competițiile de senioare, câștigând medalia de aur cu echipa și cea de argint la sărituri, la Campionatele Europene din Rusia (Sankt Petersburg). În anul urmator, 1999, participă la Campionatele Mondiale din China (Tianjin), unde câștigă medalia de aur cu echipa, aur la individual compus, bronz la sărituri. Maria Olaru a ajuns în 3 finale pe aparate la acest campionat, și anume: sărituri (locul III), paralele (locul VI) și bârnă (locul IV). Titlul mondial la individual compus este al doilea din istoria gimnasticii feminine românești, primul fiind obținut de Aurelia Dobre în 1987 la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, Olanda. Maria a fost una dintre cele mai înalte gimnaste (1.63 cm) de la sfârșitul anilor 90. I-au placut toate aparatele, fiind astfel o gimnastă completa și afirmându-se în special la individual compus. La finalul anului 2000, Maria Olaru decide să se retragă în glorie din activitatea competițională.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*