Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Punctul de Trecere a Frontierei Văşcăuţi a ajuns în administrarea Primăriei Muşeniţa

cj ianuarie 2015Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, în unanimitate, trecerea imobilului-punct de trecere a frontierei, proprietate privată a județului Suceava, situat în localitatea Vășcăuți, comuna Mușenița, în administrarea Consiliului Local al comunei.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, Primăria comunei Mușenița a solicitat transmiterea în administrare a acestui imobil motivat de faptul că ar putea fi utilizat pentru realizarea unor proiecte din fonduri europene sau pentru desfășurarea activităților curente ale unității administrativ teritoriale.
like-facebookTrebuie amintit că printr-o hotărâre a CJ din2009, se aprobase vânzarea prin licitație publică a imobilului „Punct de trecere a Frontierei Vășcăuți”, însă procedura nu a fost finalizată.
Terenul pe care este situată clădirea cu pricina este proprietaea comunei Mușenița, iar în prezent clădirea respectivă este în administrarea Direcției de administrare a Domeniului public și Privat a județului Suceava, se află în conservare, nefiind utilizată.
Potrivit lui Rădulescu, în bugetul Consiliului Județean nu se justifică angajarea unor  cheltuieli privind întreținerea acestui imobil, considerându-se oportun constituirea unui drept de administrare în favoarea Consiliului Local al comunei Mușenița.
Prin PCTF ar fi trebuit să se treacă cu permise de trecere simplificate .
În anul 1998, vicepreședintele CJ de atunci, purta discuții cu Adminsitrația Regională Cernăuți privind modalitatea de reducere a taxelor de trecere la frontiera Siret-Porubnoe si de punere în trafic a punctelor de la Vicovu de Sus și Ulma, precum și stabilirea datei de recepționare a celorlalte 3 puncte de trecerea frontierei, pietonale: Climăuți, Izvoarele Sucevei și Vascauti.
Între timp, partea ucraineană nu a mai finalizat lucrările în ce privește finalizarea infrastructurii și a unui punct de control

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*